MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » “KARTAL BELEDİYESİNİN HİÇBİR VATANDAŞA BORCU YOKTUR”
“KARTAL BELEDİYESİNİN HİÇBİR VATANDAŞA BORCU YOKTUR”


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel yerel gazetecilerle bir araya geldi. Pandamiden sonra ilk defa gazetecilerle bir araya gelin Başkan Gökhan Yüksel, bu süreç içinde yapılan çalışmalardan konu açarak, Kartal’da imardan, kültüre, sosyal yardımlaşmadan eğitime birçok alanda yapılan çalışmaları anlattı. Kısa bir konuşma ile toplantıya giriş yapın başkan Yüksel, özellikle gazetecilerin sorularını dinleyerek gruplar halinde cevap verdi.

GAZETECİLERDEN BAŞKAN YÜKSEL’E SORULAR
BULVAR SPOR;
spor konusunda Kartal belediyesinin önemli çalışmaları olduğu gençlere önem verdiğini ve bu alanda ne gerekirse belediyemiz imkanları dahilinde yapmaya çalıştığını belirtti.
KAPALI SPOR TESİSİ:
Belediye olarak Soğanlık’ta bulunan 5 dönümlük bir alan üzerine kapalı spor alanını planladıklarını ve bu çalışmanın devam ettiğini komşularımıza duyurayım.
MEVCUT EKONOMİK SÜREÇ:
Kartal belediyesinin son meclis toplantısında 65 milyon borçlandığı doğrudur. Ancak her belediye gibi hizmetleri sürdürmek için borçlanma zorunluluğu vardır. Sonuçta bu gider ve borcu kendi belediye bütçesinden ödüyoruz. Biliyorsunuz aynı meclis oturumunda bütçede kabul edildi.
HASAN ALİ YÜCEL
Gazeteci Nuray Yılmaz tarafından daha haber yapılan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi konusundaki soru üzerine, Başkan Gökhan Yüksel, bu konuda planlama çalışmalarımız devam ediyor. Teknik ekiplerimiz gerekli incelemeleri yapıyorlar. Güçlendirme, yıkıp yeniden yapama ve restoren gibi konular üzerinde en uygunu ne ise onu yapacağız. Önemli olan komşularımızla kullandığımız mekanların güvenli olması.
TAŞOCAKLARI:
Taşocakları konusunda sürdürülen çalışmalar sonucu yapılan çalışmalarda görüldü ki göletin altındaki suyun doğal kaynak su olduğu açıklandı. Kartal için yapılan her çalışma bizim için kıymetlidir. Halkın yararı olan bu çalışmalar bizi de sevindirir ve yanındayız.
KARTAL SULTANBEYLİ YOLU
Kartalın kuzeyinde yer alan ve Pendik ilçesi sınırları içinde kalay yapılan çalışma güzel olmuş. Kim yaptıysa teşekkür ederiz. Ancak Kartal bölgesinde kalan 1,5 Km kısmının farklı özelliği var. Pendik yolun bitiminden Kartal’a doğru okula kadar olan bölümde tapulu araziler yolun iki tarafında yer alıyor. Bu yolun yapımı ve genişletmesi için gerekli planlama çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması halında elbette gerekli asfaltlama ve düzenleme yapılacaktır.
KARTAL BELEDİYESİ SOSYAL TESİSLERİ
Sosyal tesislerimiz konusundaki memnuniyetimiz bizi sevindiriyor. Amacımız komşularımızın rahat edebileceği tesisler çoğaltmak ve dışarıdaki işletmelere göre daha uygun olmasın sağlamaktır. Yüzde elli, yüzde otuz uygun bir hizmet bizi de sevindirdiği gibi, dışarda seslerini duyduğumuz komşularımızı da sevindirir.
MUSTAFA NECATİ DERSHANELER
Çeşitli eğitim alanlarında son sınıf öğrencileri bir üst okula hazırlama amacı ile kurduğumuz Mustafa Necatı kurs merkezi ve dershanelere 100 öğrenci ile başladık. Bu sayın bugün 400 öğrenciyi bulmuş durumda ve daha da talep devam ediyor. Özellikle, üniversite, LGS ve benzeri hazırlıklar hızla devam ediyor. Daha iyisini yapmak ve gençlerimize yardımcı olmak için ne gerekirse yapacağız. Onların eğitiminden hiçbir şey esirgemeyeceğiz.
KREŞLER
Kartal Belediyesi kreşler konusunda önemli deneyimlere sahip olan bu konuda ciddi atılım içinde. Şu ana kadar mahallelerimizde 17 kreşimiz bulanmakta. İBB ile yürütülen kreşler ve planladıklarımız kreşlerle bu sayı sonbahara kadar 22’yi bulacaktır. Üç yaş altı içinde kreş çalışmamız devam ediyor. Amacımız çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi ve çalışan annelere destek olmaktır.
KARTALIN ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI
Pendemiden hemen sonra Kartal altyapı çalışmalarını büyükşehir belediyesi ile başlattık. Özellikle tren hattının altı, Neyzen Tevfik Meydan altı ve sahildeki ana şebekeye varıncaya kadar bir insanın rahatlıkla içinde yürüyebileceği büyük borular döşendi. Şimdi ise üstyapı ve peyzaj çalışmaları başladı. Çalışmalar detaylı ve kalıcı olduğu için üzün sürüyor. Ancak bitince i kentimize önemli rahatlık sağlayacaktır.
BÜYÜKŞEHİR İLE ORTAK ÇALIŞMALAR
Büyük şehir belediyesi ile birçok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Bunların arasında altyapı, üstyapı park ve ana arterlerdeki yolalar yer alıyor. Yine çalışmalarımız devam edecektir.
YOLA TERK VE BELEDİYE BORCU
Binalar yapıldıktan sonra önlerinin yeniden işgalı konusunda ekiplerimiz gerekli hassasiyeti gösteriyor. Yoıltark ve kamusuz elatmalar konusunda son yıllarda önemli ölçüde itiraz ve davalar başladı. Yasaların belediyelere bu konuda tanıdığı ödeme mecburiyeti, yıllık bütçenin yüzde ikisidir. Biz buna bağlı kalarak gerekli işlem ve ödemelerimizi yapıyoruz. Şunu özellikle belirteyim, “Kartal belediyesinin hiçbir şahsa borcu yoktur.” Kurumsal borçlarımız vardır. Onlarda anlaşma gereğince sürdürülüyor ve ödeniyor.
SÜMER HOLDİNG
Bundan 5-6 yıl önce yanlış ödeme sonucu vergiden dolayı gelişen bir durum ayrıca söylendiği gibi çok yüksek bir rakam değil. Onun da geri ödeme çalışmaları başlamıştır. Yapılan bir yanlıştı ve düzeltiliyor.
SOSYAL MEDYA
Çalışmalarımız her alanda göz önünde devam ediyor. Bu konunu takipçisi görevli arkadaşlarımız gereken yapıyor.
KİTAP FUARI
İkincisini düzenlediğimiz kitap fuarı bugün saat 15.00 açılacak. Vakti olan gazeteci arkadaşlarımızın yanımızda olmasını isterim. 90 civarında yayın evinin yer aldığı ve yüzlerce imza günlerinin oluşacağı kitap fuarının yararlı olacağına inanıyorum. Önceki kitap fuarı çok ilgi görmüştü. Bunda daha çok ilgi göreceğine inanıyorum. Ayrıca her program sonunda çeşitli etkinliklerde yer alacak. Hepinizi beklerim.
AŞEVİ VE GIDA BANKASI
Aşevi Kartal için önemli bir çalışma oldu. Benim tanıdığım ve bulduğum bir bağışçı vatanda bize öneride bulundu. Ancak çalışma düşünüldüğü gibi onun verdiği rakamda değil dört katına çıktı. Ama ne oluşa olsun güzel bir çalışma ve tesis oldu. Ramazanda komşularımızla en iyi şekilde yararlandık. Gıda bankasına gelince pandemide önce bin sonra iki bin, üç bin derken 40 bin koli dağıttık. İrtibatlarda sıkıntılar olmuş olabilir ancak bilinen tespit edilen ve ulaşılan tüm ihtiyaçlı komşularımızın talebini karşılamaya çalıştı ve çalışıyoruz.

Galeri
📆 11 Haziran 2022 Cumartesi 12:06   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir