MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “KARTAL CEMEVİ VAKFINDA KERBELA ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ”
“KARTAL CEMEVİ VAKFINDA KERBELA ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ”

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Muharrem ayının 10. gününde Kartal Cemevi Vakfı bahçesinde Kerbela şehitleri için anma töreni düzenledi.

Muharrem ayının 10. gününde meydana gelen ve Muharrem ayını mateme çeviren Kerbela olayının anıldığı programa Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal belediye Başkan Yardımcılarından İmam Aydın, Adem Uçar,CHP Kartal ilçe Başkan yardımcıları, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı ve yönetim kurulu üyeleri ,Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri,Ak parti Kartal belediyesi meclis üyeleri , Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, programın hazırlanmasına katkı sunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’ e teşekkür ederek tutulan orucun Allah katında kabulünü diledi. Sarıtaş, Hz. Hüseyin’in sadece Alevi ve Bektaşilerin değil bütün İslam aleminin şehidi olduğuna vurgu yaptı.

Geçmişte Kerbela’daki zulmün bugün Ortadoğuda İslam adına devam etiğini ifade eden Satıtaş, “Dün kelle kesenler bugünde kelle kesiyor aynı zihniyet. Biz İslam’ı doğru algılamak adına İmam Hüseyin’i anmalıyız, algılamalıyız İmam Hüseyin’in babası bir şey öğretmişti bize de o öğretiyi öğretiyor babalarımız, önderlerimiz, dedelerimiz. Hz Ali efendimiz diyor ki’ Haksızlığa boyun eğmeyiniz. Haksızlığa boyun eğerseniz sadece hakkınızı değil şerefinizi de kaybedersiniz’. İşte bunun için İmam Hüseyin orada şehit oldu”Allah tuttuğunuz oruçlarınızı kabul etsin ifadesini kullandı.

Programda söz alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Anma programın önemine vurgu yaptı.Kerbela acısı hepimizin yüreğinde derin izler bırakmış bir olaydır .Hâlâ unutamadığımız ve unutturmamamız gereken bir katliamdır .Birlik ve beraberliğiniz daim olsun Rabbim tuttuğunuz oruçlarınızı kabul etsin ifadelerine yer verdi.

Anma programında sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan, okuduğu mersiyelerle programa katılan vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

HABER FOTO:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 29 Ağustos 2020 Cumartesi 23:19   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir