- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“KARTAL KENT KONSEYİ GÖREVE BAŞLADI”

Kartal Kent Konseyi yeni başkanı ve yürütme kuruluyla göreve başladı.

Konsey başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk ve yürütme kurulu üyeleri ilk toplantılarını gerçekleştirdi..

Yürütme kurulunun eksiksiz katıldığı toplantının amacının tanışma ve kaynaşma toplantısı olduğu belirtildi…

Konsey Başkanı Av.Türkan Kurtulmaz Öztürk ilk mesajında “Kartal’a aidiyeti artıracağız, bu Kartal 24 saat yaşayacak” dedi.

Kartal Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu,6 Ekim 2019 tarihinde Kartal’da bulunan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezin’de gerçekleşmişti. Yoğun katılımın olduğu genel kurulda divan oluşturularak gündem maddeleri görüşülmüş başkan ve yürütme kurulu seçimi yapılmıştı.

Yeni seçilen Kartal Kent Konseyi ilk toplantısını gerçekleştirdi.Saat 14:00’da devir teslim yapılacağı beklenen toplantıda ,Kartal Kent Konseyi Başkanı Av.Türkan Kurtulmaz Öztürk ve yürütme kurulu ile belirlenen Ken Konseyi binasına giderek geçmiş dönem Kartal Kent Konseyi Başkanı Demet Sorguntekin’den devir teslim alarak göreve başlamak istedi.

Kartal Kent Konseyi yeni başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk, konuyla ilgili Kartal belediye Başkan yardımcısı İmam Aydın ve Adem Uçarın bulunduğu ortamda Demet Sorguntekin’in devir teslimi 15 Ekim saat;14:00’da kendisine teslim edeceğini ifade eden sözler sarfettigini şu anda beni ve yürütme kurulumu saatlerdir neden beklettiğini anlamış değiliz.

Kendisini defalarca aramamıza rağmen telefonunun kapalı olması nedeniyle iletişim kuramadıklarını ifade eden ,Kurtulmaz Öztürk Kendisine ulaşadığımız gibi yerine temsilci ve görevli bırakmadığını ,Konsey odasının kapı dolap ve çekmecelerin açık olduğunu dile getirdi..

Bunun üzerine ilgili Kartal belediye Başkan yardımcısı Adem Uçar ‘ı arayarak ,durumu izah eden Türkan Kurtulmaz ,yeni yürütme kurulu üyeleriyle birlikte Kent Konseyi odasında buluşup ,Uçar tarafından tutulan tutanakla yeni tesis edilen Konsey odası teslimi yapıldı..

“TÜRKAN “KURTULMAZ ÖZTÜRK ;BU DAVRANIŞ BAZILARINDA DEMOKRASİ DÜŞÜNCESİNİN GELİŞMEDİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR”


Kısa bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Av.Türkan Kurtulmaz Öztürk , görüyorum ki bu davranış bazı insanlarda Demokrasi düşüncesinin gelişmediğini gösteriyor,bizler yolumuza daha azimli ve daha güçlü devam edeceğiz .

Bizim amacımız Kartal’a hizmet etmek ,Kartal belediyesine sorunlar çözümü noktasında destek olmaktır.Yolumuz açık olsun ifadelerini kullandı..

Belediye olarak Kent Konseyi’nin görüş ve değerlendirmelerine kulak vererek dikkate alacaklarını kaydeden Kartal Kent Konseyi Başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk sözlerine şu ifadelerle devam etti, “özellikle altını çiziyorum, burası politik bir topluluk değildir. Kartal Kent Konseyi, ilçemizin dayanışma kuruludur .Kent Konseyi Başkanı olarak şahsım adına şunu açıklıkla ifade etmeliyim, ‘Ben de burada olmalıyım, yarın da burada olacağım’ diyen herkesin başımızın üstünde yeri var.
Meşrebine, mezhebine, siyasetine, partisine hiçbir şeyine bakılmadan, Kartal diyen herkesin burada yeri var.

Konseyimiz göremediğimiz yerlere göz, duymadığımız seslere kulak olacak. İcra edilen hizmet alanlarında oluşması muhtemel aksaklıkları tespit ve tayin edecektir. Yaşlılarımız da, gençlerimiz de, kimsesizler de, şiddet gören kadınlar da bizim sorunumuz olacak. Bir ağacın dalları gibi tek bir gövdede buluşmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Kartal Kent Konseyi yeni yönetim listesi şu şekilde oluşmakta ;

Başkan Türkan Kurtulmaz Öztürk

YÖNETİM ASİl

1-İbrahim Doğan

2-Osman Güdü

3-Yücel Arslan

4-Rıza Urtekin

5-Selim Akdoğan

6-Osman Ünal

7-Harika Menteş

8-Sebahat Oğuz Kara

9-Nazım Önde Gültekin

10-Ata Sen

11-Zeki Çetiner

12-Mustafa Öztop

13-Nasır Süleymanoğlu

14-Senem Özdemir

ÝÖNETİM YEDEK

1Dİlek Yalı

2-Engin İnan

3-Gülnur Gönül

4-Caner Çelik

5-Ahmet Arıkan

6-Mekik Şükrü Aysezen

HABER FOTO :NURAY YILMAZ