- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kartal Yalı Mahallesi’nde Bulunan Metruk Bina Yıkıldı

Kartal’da tehlikeye neden olan metruk binalar ardı ardına yıkılmaya devam ediyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar kapsamında son olarak Yalı Mahallesi Topel Sokak’ta bulunan metruk bir bina, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım çalışması öncesinde binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı ve bina önündeki elektrik hattı AYEDAŞ ekipleri tarafından tehlikeye neden olmaması için kesildi. 

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı çalışmalar kapsamında tespit edilen binalardan biri olan ve sahipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilmeyen bir metruk bina daha Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Yalı Mahallesi Topel Sokak’ta bulunan metruk bina ile ilgili gerekli yazışmaların tamamlanmasının ardından harekete geçen Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri kullanarak binayı kullanılamaz hale getirdi. Yıkım sırasında toz çıkmaması için Kartal Belediyesi ekipleri tarafından enkaza sürekli tazyikli su sıkıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından binanın yıkımı tamamlandı.

Asayiş sorunlarına yol açan ve madde bağımlılarının barındığı metruk binaların yıkılması için 6306 sayılı yasa gereği Kartal Belediyesi tarafından mal sahiplerine ve yasal temsilcilerine tebligat yapılıyor; ancak verilen 90 günlük yasal sürenin ardından yıkımı yapılmayan metruk binaların, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor.