- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kartal’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kartallılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını dolayısıyla binlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi,

Kartallılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını dolayısıyla binlerce kişinin katılımıyla fener alayı düzenlendi, müzik grubu “Bulutsuzluk Özlemi” sevilen şarkılarını seslendirdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılı, Kartal Belediyesi’nin düzenlediği programla coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi. Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Kartal Meydanına kadar yürüdü. Cumhuriyet kutlamaları konserle devam etti. Program kapsamında ilk olarak “Vals ve Zeybek” dans gösterileri yapıldı.

Vals ve Zeybek gösterimi sonrasında “Bulutsuzluk Özlemi” sahne aldı. “Bulutsuzluk Özlemi” en sevilen şarkılarını Kartallılarla birlikte seslendirdi Kartal’da, Cumhuriyet’in 96. yılı binlerce vatandaşın katıldığı kortej eşliğindeki yürüyüş ve sonrasındaki konserlerle kutlandı.

Kartal Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladı.

Kartallı Kazım Meydanında başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü ,Onbinlerce Kartallıyı Kartal Meydanında buluşturdu..

Kartal’lılara seslenen Başkan Gökhan Yüksel,Kartal buradan öyle güzel gözüküyorsunuzki,yine anlamlı bir günde hepbirlikteyiz,Cumhuriyetimizin 96.Yıl dönümünde sizlerle birlikte olmak inanın mutluluk verici,Cumhuriyet demek gençlerin akıl bilim yolunda ilerlemesi demek,Cumhuriyet demek kimsesizlerin kimsesi olmak demek ,Cumhuriyet demek büyüklerimizin tecrübelerini anlamak demek, Cumhuriyet demek siz demek ,birlik ve beraberliğimiz demek,”YAŞASIN CUMHUŔİYET YAŞASIN DEMOKRASI ,YAŞASIN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ “

“96. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum ifadelerini kullandı…

HABER ;NURAY YILMAZ