- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

KARTAL’DA DEPREM GERÇEĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

“KARTAL’DA DEPREM GERÇEĞİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ”

“Kentleşme ve Deprem Gerçeği ” konulu Panel/Forum 26 Eylül salı saat; 17:30 da Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde yapıldı.

Kartal Belediyesi,Kartal Kent Konseyi
TMMOB İstanbul Büyükkent Şubesi ve Kartal Hukukçular Derneği ortak çalışmasıyla düzenlenen ve ülkenin en önemli sorunlarından biri olan kentleşme ve deprem gerçeğinin ele alındığı panel yoğun katılımla yapıldı.

Panel ,Kartal Kent Konseyi Başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başladı..

Öztürk,konuşmasında şu ifadelere yer verdi Ülkemizde ,Son 20 yıldır ülkemizin farklı yerlerinde yaşanan farklı büyüklüklerdeki her deprem, 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız büyük felaketi çağrıştırmakta, depremin ülkemiz için ne kadar yakın bir tehlike olduğunu hatırlatmaktadır. Bilinmelidir ki, depreme hazırlık konusunda 20 yıl öncesinden daha iyi durumda değiliz. Yaşanacak benzer bir felaketin sonuçları çok daha ağır olacaktır. Bütün bunların biliniyor olmasına rağmen depreme hazırlık konusunda gerekli ve yeterli ettiklerinize cevaplar bulmak üzere, Kartal belediyemizin büyük desteği ve bileşenlerimizinde çabaları sonucunda panel düzenlemiş bulunmaktayız .Ben buradan Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve tüm bileşenlere teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi..

“Kentleşme ve deprem gerçeği”konulu panel konuşmacılarla devam etti.Panelde soru cevap kısmı yapılırken depremle ve eviyle ilgili endişesi olan ,binasında sorun ve problemler yaşayan vatandaşlar sorular yönelterek merak ettiklerine yanıtlar aradılar.

Panele ,Kartal belediye Başkan yardımcılarından ,Bayram Ali Bastan,İmam Aydın ,Hüseyin Tozkoparan,Adem Uçar,CHP Kartal ilçe Başkanı Muammer Çelebi,Kartal Kent Konseyi Başkanı Türkan Kurtulmaz Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kartal belediye meclis üyeleri,Kartal belediyesi birim müdürleri, TMMOB Mimarlar odası İstanbul büyük kent şubesi başkanı Esin Köymen, Jeo fizik mühendisi Prof.Dr Haluk Eyidoğan,TMMOB İnşaat mühendisleri odası İstanbul şube başkanı Nusret Suna ve Mimarlar odası İstanbul büyük kent şubesi ÇED Danışma kurulu sekreteri Mücellâ yapıcı ,Mimar Osman Güdü,Kent Kürtürü ve Demokrasi Derneği Başkanı Metin Ağırman, Kartal gazeteciler derneği başkanı Selim Akdoğan ve yönetim kurulu üyeleri ve Kartal halkı katıldı…

“CEVİZLİ TEKEL ARAZİSİ İŞGALİNE TEPKİ”

Panelde ,Mimarlar odasının girişimiyle şehir Üniversitesine verilen arazinin mahkeme tarafından iptali üzerine halk adına desteklemek amacı ile bir gurup izleyici pankart açarak tepkilerini koydular..

Panel sonrasında Kartal belediye Başkan yardımcılarından Bayram Ali Bastan ve Ali Apaydın tarafından konuşmacılara plaket ve çiçek taktımı gerçekleşti..Hatıra fotoğrafı sonrasında panel son buldu..

Haner :NURAY YILMAZ