MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Kartal’da Griden Maviye “
Kartal’da Griden Maviye “

Kartal’da dalgıçlar denizden atık çıkardı..

Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde çevreci projeleri, ‘Sıfır Atık’ vizyonu, çevre dostu etkinlik, uygulama ve kampanyaları kapsamında başlatmış olduğu çevre duyarlılığına farkındalık katmak amacıyla dalgıçlar denizin dininden atık topladı..
Etkinliğe Kartalın çevre okullarından öğrenciler ve eğitmenler katıldı..
Dalgıçların atık topladığı sürede öğrenciler sahildeki çöpleri topladı.

Kartal sahilinde ve yakın çevresinde bir saat süren temizlik çalışmasında, su altından plastik, cam, metal, tekstil, ahşap ve araç lastiği gibi çok sayıda atık çıkarıldı.

Toplam 10 dalgıcın katıldığı çalışmada, tekneyle karaya getirilen atık malzemeler burada bir süre sergilendi. Çevrenin korunması bilincini artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Kartalın çevre okullarından birgurup öğrencide katıldı.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde katıldıkları deniz dibi temizliğine destek oldu. Görevliler, etkinliğe katılan öğrencilere atıkların doğaya verdiği zararlar konusunda eğitici bilgi verdi.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İST Marina AVM ve JCI Avrasya işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte sanatçı Ezgi Ayçe eşlik etti.

Denizden çıkarılan atıklar, daha sonra Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğünde bulanan Atık Akvaryumunda sergilenmek üzere götürüldü.

Etkinliğe ;Kartal belediye Başkan yardımcısı Adem Uçar, Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi basın yayın müdürü Hüseyin Can Güler Hüseyin Güler, Kartal belediyesi Çevte Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Kars,CHP Kartal belediye meclis üyeleri,Gülay Boyraz,Aysel Yücel,İYİ parti Kartal belediyesi Meclis İbrahim Yıldırım Ateş,Kartalın çevre okullarından öğrenciler ve eğitmenler,Kartallı vatandaşlar katıldı..

Haber Foto ;Nuray Yılmaz

Galeri
📆 18 Eylül 2019 Çarşamba 16:19   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir