- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

“Kartal’da Madde Bağımlılığına Dikkat Çekildi”

Anadolu Yakası Siirtliler Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Uluslararası Bağımlılıkla Mücadele Federasyonu tarafından madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Seminer düzenlendi.

Yakacık Kültür Merkezinde gerçekleşen Seminer’de Prof.Dr.İbrahim Özbek ,Psikolog Özgecan Çelik konuşmacı olarak katıldılar .

Programın açılış konuşmasını Anadolu Yakası Siirtliler Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Akyıldız yaptı..

Madde bağımlılığı ve zararlarının anlatıldığı sunumlarda toplumda bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılmasını ve yayılmasını önleme çalışmaları, bu maddelerin yarattığı bireysel ve toplumsal sorunları en aza indirmek ve toplumda sağlıklı davranışların gelişmesini konularında bilgiler aktarıldı.Seminer’e knuşmacı olarak katılan Psikolog Özgecan Çelik ,madde bağımlılığının psikolojık sebeplerini sonuç sonrasında ortaya çıkan problemlerle başa çıkabilme yöntemlerini sunumuyla destek oldu.

Programa katılanlar arasında ,Kartal belediyesi sağlık işleri müdürü Şenol Karasu ,Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda katılımcı yer aldı..

HABER ;NURAY YILMAZ İÇLİ