- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

”Kartal’da Sosyal Dayanışmada Kadın Öne Çıkıyor”

KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu Komisyonu Meclis Üyeleri ,Özlem Bulut ve Yasin Ünder Kadın Dayanışma Merkezlerini ziyaret ederek,Merkezle ilgili bilgiler aldı.

Komisyon olarak ,Kartallı kadınların yaşadığı sorunlarla başa çıkamadığında, fiziksel, cinsel, psikolojik ve/veya ekonomik şiddete maruz kaldığında, çocuklarıyla ilgili psikoloğa ihtiyaç duyduğunda Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezlerine başvurup destek alabilecekleri konusunda bilgilerde verilen Dayanışma Merkezi sorumlularıyla biraraya gelen Kartal belediyesi Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu Komisyonu Kadınlarla ilgili oluşabilecek sorun ve sıkıntıları Sosyal belediyecilik anlayışına yakışır biçimde çözmeyi hedefliyor.

2010 yılından beri faaliyet gösteren Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri “Bir bilene danışmaya ve birbirimizle dayanışmaya” ilkesiyle hareket ederek Kartallı kadınların karşılaştıkları her türlü sorun ve zorlukta hiç bir ayrım yapmadan sosyal statüsü ne olursa olsun kadınlara destek oluyor.

Kartallı kadın ve çocukların ihtiyaç duymaları halinde Danışma Merkezlerimizden psikolog, pedagog ve sosyologlardan aldıkları eğitim ve danışma hizmetlerin tümü ücretsiz yapılıyor ve her türlü destek sağlanıyor.

Kadın Danışma Merkezleri 3 bölgede hizmet veriyor.

Bir Kentin güçlü olmasını o Kentin Kadınları ve çocukları belirler,Kartal belediyesini ve Komisyon Üyeleri ve Kartal belediye Meclis Üyeleri Sayın Özlem Bulut’u ,Sayın Yasin Ünder’i kutlarız.