- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

”KARTALDA SREBRENİCA KATLİAMI ANILDI

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’daki tek soykırım olarak kabul edilen Srebrenitsa Katliamı’nın kurbanları katliamın 26. yıldönümünde de Kartal meydanında törenlerle anıldı.Uluslararası toplum tarafından, Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra işlenen ilk ve tek soykırım olarak kabul gören Srebrenitsa Katliamı’nda öldürülen 8 binden fazla Boşnak, katliamın 26’ncı yıldönümü Kartalda bulunan Srebrenitsa anıtı önünde anıldı.

Kartal Belediyesi, 11 Temmuz 1995’de Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusunun Srebrenica’yı işgal ederek genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden 8 binin üzerinde canı katledişinin 26. yılı için bir anma program düzenlendi.

Kartal Belediyesi ile Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı ve Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin birlikte hazırladığı program,  Kartal Meydanı’nda yer alan Srebrenica Boşnak Soykırımı Anıtında Gerçekleşti..Anma programı  çelenk konulması ve basın bildirisi okunmasıyla başladı.Soykırımda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma Etkinliğinde Basın  bildirisi okundu  bildiride 1995 yılında İç savaş sırasında Sırp ordusunun Srebrenica’yı işgal ederek binlerce insanı çoluk çocuk demeden katlettiklerini böylesi vahşice işlenen katliamların birdaha tekrarlanmamasını dilediler. Anma etkinliğinde katkı ve destek sunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yükse’e teşekkür ettiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında günün anlam ve önemine uygun konuşmalar yapıldı.Protokol ve vatandaşlar tarafından Srebreica anıtına karanfiller bıraktılar..