MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Kartal’da Yerli Fideler üreticilere Hibe Edildi
Kartal’da Yerli Fideler üreticilere Hibe Edildi


Kartal İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan yerli fideler Kartal Yakacık’ta üreticileri hibe edildi.

Kartal İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan yerli fideler sabah saatlerinde Kaymakam Abdullah Demir’in de katıldığı programla üreticilere dağıtıldı. Aydos mevkiinde gerçekleştirilen fide hibe dağıtım programına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe Tarım Müdürü Mustafa Deniz ve bölgedeki üreticiler katıldı.

Fide dağıtım töreni öncesinde bir açıklama yapan Kartal Kaymakamı Abdullah Demir; “Tarım Bakanlığı’nın yerli, milli fidelerle üretimi desteklemek amacıyla İl Tarım Müdürlü ile yürütülen bir proje bu. Şu ana kadar 2 milyon 550 bin fide dağıtımı gerçekleştirildi. Bizim ilçemizde ise 33 bin fide dağıtımı gerçekleştirilecek. Buradaki üretici kardeşlerimize bunları dağıtacağız. Bu fideler arasında iki çeşit domates, biber, salatalık, patlıcan ve kavun fideleri bulunuyor. Bu fideleri burada üretim yapan kardeşlerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Tarım Bakanlığı’nın projesi hakkında bilgi veren Kartal İlçe Tarım Müdürü Mustafa Deniz ise, yerli fidelerin çiftçiler arasında kullanımını arttırmayı hedeflediklerini vurguladı. Deniz yaptığı açıklamada; “Tarım Bakanlığı’nın yerli fidelerin yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen bir proje. Bu kapsamda İstanbul başta olmak üzere 2 buçuk milyon fide üç ilimizde dağıtılmaktadır. Bizde Kartal ilçesi olarak 33 bin pideyi burada dağıtıyoruz. Bu fidelerin dağıtımı hibe şeklindedir. Ancak bu fideleri bir sözleşme karşılığında dağıtıyoruz. Biz bunların takibini yapacağız. Ürenlerden ne kadar mahsul alındı ne kadarı telef oldu, ilaçlanmasına kadar bütün süreci titizlikle takip edeceğiz. Biz buradaki amacımız, yerli üretimin arttırılması için çitçimize hibe şeklinde bu tür desteklerimiz oluyor. Buna benzer desteklerimiz her zaman devam edecek” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından, Kartal İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından getirilen fideler üreticileri dağıtıldı. Kaymakam Abdullah Demir ve İlçe Tarım Müdürü Mustafa Deniz’inde katılımıyla yerli fideler toprakla buluşturuldu.

Kaynak :Ömür Hanzey

Galeri
📆 16 Mayıs 2022 Pazartesi 15:18   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir