MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Kartal, Manşet » KARTAL’IN PARKLARI EMİN ELLERDE .
KARTAL’IN PARKLARI EMİN ELLERDE .

Yaklaşık 9 ay önce Kartal’da tekrar iktidar olan CHP’si Belediye Başkan’ı Gökhan Yüksel’le hizmetlerini vermeye devam ediyor.


İBB’sininde CHP’sine geçmenin avantajını da yaşayan Kartal belediye Başkan’ı Gökhan Yüksel önümüzdeki 5 yıllık dönemde Kartal’a güzel hizmetler vereceğinin sinyallerini vermeye başladı bile.
Bir Belediyenin asli görevleri arasında olan Asfaltlama çalışmaları,Temizlik hizmetleri ve Park ve bahçelerin düzenlenmesi yapılması gereken hizmetler tabi ki ama çoğu Belediyede ekonomik krizinde etkisiyle bu hizmetler dahi yapılamıyor.


Gördüğümüz ve gözlemlediğimiz kadarıyla Kartal’da henüz bu hizmetler birimlerinde bir aksaklık olmadı.
Temizlik hizmetleri gece gündüz işini yapmaya devam ediyor, Karyapsan asfalt fabrikası çalışmaya devam ediyor,Zabıta birimi gece gündüz görevini yerine getiriyor…..

Ama bir birim var ki sanki biraz daha fazla övgüyü hakkediyor, hangi birim mi bu birim tabi ki Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü…!!!


Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün başında bulunan çalışkan ve deneyimli Müdiresi Deniz Karacan ve ekibini buradan tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Ülke çapında baş gösteren ekonomik krize adeta kafa tutarcasına , ellerindeki kısıtlı malzeme ve ekiple büyük işler başaran ve Kartal’ın neredeyse her köşesine her yeni gün yeni bir şeyler katan bu birime Kartal halkı adına teşekkür etmek gerekiyor….
Hani derler ya Müdürümüzün ve ekibinin elinde sanki sihirli değnek varmış gibi başladıkları işleri kısa sürede bitiriyorlar…


KISA SÜREDE BAŞARILAN BÜYÜK İŞLERDEN BAZILARI ŞÖYLE…

Komşuluk ve Dayanışma Meydanı Projesi


Kartal halkının bir araya gelerek toplanabileceği çeşitli kültür sanat aktivitelerine olanak sağlayan bir meydan tasarlanmıştır. Meydanda bulunan çatı bahçesi uygulaması ile mevcut yeşil alanların arttırılması sağlanmıştır.

Orhantepe Mahallesi’nde bulunan 11.000 m² olan
meydan içerisinde, çocuk oyun alanı, süs havuzu, ahşap amfi, oturma dinlenme alanı, yürüyüşyolu, çatı bahçesi, yeşil alan ve wc bulunmaktadır. Proje 2019 yılında tamamlanmıştır.

Kartal Eski Stad Yanı Projesi
Kartal ilçesinin yoğun kullanım alanında bulunan eski stad çevresi; yeşil alanların arttırılması ve dinlenme alanları tasarlayarak daha sağlıklı bir çevre oluşturulması amacıyla Karlıktepe Mahallesi’nde bulunan 1781 m² alan düzenlenerek ilçemize yeni bir park kazandırılmıştır.
Projede çocuk oyun alanı, oturma dinlenme alanları yaya sirkülasyonunu sağlayacak yürüyüş yolları ve yeşil alan bulunmaktadır. Halkımızın yoğun kullanım noktalarında dinlenmeye olanağına sahip olduğu yeşil alan hizmete sunulmuştur. Proje 2019 yılında tamamlanmıştır.

Şehit Mustafa Piroğlu Park Projesi
Kartal halkının ve çocukların parklarda daha iyi vakit geçirmesine olanak sağlayacak çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurları tasarlanarak daha yaşanabilir bir çevre oluşturulmuştur.
Yunus Mahallesinde 929 m² olan park alanı içerisinde çocuk oyun alanı, oturma dinlenme alanı ve yeşil alan bulunmaktadır. Mevsimlik çalı grubu ve çok yıllık bitki dikimi, sulama ve aydınlatma sistemleri, yağmur suyu (drenaj) yönlendirmesi, yaya sirkülasyonu düzenlemeleri
yapılmıştır. Proje 2019 yılında tamamlanmıştır.

Fatih Boylan Parkı Projesi
Kartal halkının park ihtiyacını karşılamak amacıyla ortak kullanım alanları yaratarak daha yaşanabilir bir çevre oluşturmaktır. Soğanlık Orta Mahallesi’nde bulunan 4.666 m² parkın proje uygulaması devam etmektedir. Projede çocuk oyun alanı, spor aletleri alanı, kartal Cafe,
kadın emeğini değerlendirme alanı, yeşil alan, kaya bahçesi ve otopark bulunmaktadır. Proje 2019 yılında başlatılmış olup, devam etmektedir.

Ihlamur Parkı Projesi
Kartal halkına daha yaşanabilir bir çevre sunmak amacı ile Kartal ilçesinin fizikî çevresini düzenleyerek, yeşil alanların arttırılması hedeflenmiştir. Atalar Mahallesinde bulunan 296 m² olan parkın proje uygulaması devam etmektedir. Projede çocuk oyun alanı, oturma dinlenme alanı, yürüyüş yolu ve yeşil alan bulunmaktadır. Proje 2019 yılında başlatılmış olup, devam
etmektedir.

Anadolu Caddesi Yanı Park Projesi
Yeşil alanların arttırılması ve dinlenmeye olanak sağlayacak tasarımların yapılması hedeflenmiştir. Esentepe Mahallesi bulunan 711 m² olan proje uygulaması devam etmektedir Projede oturma dinlenme alanı ve yeşil alan bulunmaktadır. Proje 2019 yılında tamamlanmıştır.

“KENT MOBİLYALARI İLE PARKLARIMIZIN YENİLENMESİ PROJESİ”
Parklarımızda bulunan oturma bankları, çocuk oyun grupları, piknik masaları, çöp kovaları gibi kent mobilyalarımızın bakım ve tamirat çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır.
Parklarımıza kamu kurum ve kuruluşlarına banklar yerleştirilmiş olup, mevcut kent mobilyalarının tamiratları yapılmıştır. Çocuk oyun gruplarının bakım çalışmaları düzenli olarak yapılarak çocuklarımıza güvenli ve sağlıklı bir çevre ortamı yaratılmıştır.

Park duvarlarımıza boyama çalışmaları yapılarak, temiz ve sağlıklı çevre oluşturulmasına katkı sağlanmıştır. 2019 yılında parklarımıza 250 adet bank yerleştirilmiştir. Park ve spor alanlarımızın çevresine 2019 yılında 3.940,50 m² panel çit montajı yapılmıştır. 87 adet çocuk oyun grubu tamiratı ve 161 adet ahşap bakım onarım tamiratı yapılmıştır.

“PARK TABELALARIMIZIN YENİLENMESİ PROJESİ”
Parklarımızdaki tabelalarımız daha modern ve estetik olarak yeniden tasarlanmıştır.
Parklarımızda bulunan tabelalar zamanla eskiyerek hem görsel estetiği hem de okunabilirliği azalmaktadır. Bu kapsamda parklarımızdaki zamanla eskiyen ve yıpranan tabelaların yenilenmesi için parklara toplamda 167 adet yeni tabela monte edilmiştir. Yapılan çalışmalarda sadece tabela yenileme değil, tabelalara uyarı bilgileri de eklenmiştir.
Çalışmalarımız kapsamında ayrıca acil durumlarda vatandaşlarımız toplanma alanı olarak kullanabileceği statüde belirlenen 93 adet parkımıza acil durum toplanma alanı tabelası da monte edilmiştir.

“SULAMA PROJESİ”
Kartal ilçesinde bulunan, parklarda otomatik sulama sistemi kurulmuştur. Tankerle sulama yapılan park ve yeşil alanlara, hem tasarruf hem de enerji ve iş gücü kazanımı yapılarak modern otomatik sulama yöntemleri kullanılmıştır.

Kartal ilçesinde bulunan parklar, refüjlerin daha düzenli sulanmasını sağlamak ve yeşil alanların sulanmasında tasarruf etmek amacı ile
başlatılan sulama projesi kapsamında, 2019 yılında 5 adet parka (Mustafa Piroğlu Parkı,Kartal Eski Stad Yanı Parkı, Musa Saç Parkı, Gülistan Parkı), 3 adet refüje (Başkomutanlık Caddesi refüj, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi refüj, Köroğlu Caddesi refüj) alanlarına otomatik sulama sistemi kurulmuş ve 345 adet sulama sistemi bakım onarım ve tamiratı yapılmıştır.

“PARKLARIMIZIN AYDINLATILMASI PROJESİ”
Parkların aydınlatılmasında aydınlatma kalitesini yükseltmek, enerji tasarrufu sağlamak,aydınlatma giderlerini düşürerek tasarruflu ampul kullanımını yaygınlaştırmak hedeflenmiştir.
Kartal ilçesinde bulunan parklarımızın daha aydınlık bir ortam oluşturmak amacıyla etkinlik değeri yüksek ışık kaynakları kullanılarak parklarımızı vatandaşlarımızın kullanımı arttırılmıştır.

2019 yılında parklarımıza 438 adet enerji tasarruflu ampul ve 36 adet LED aydınlatma direği takılmıştır. Bu kapsamda 2019 yılında 11.071 m² alan aydınlatılmıştır.

AYDOS KENT ORMANI PROJESİ
Toplam Alan : 1.063.500 m²
Aydos Kent Ormanı bünyesinde kır lokantası, kır kahvesi, ziyaretçi tanıtım merkezi, okuma salonu, kermes ve sergi alanı, mescit, büfeler, amfi tiyatro, kameriyeler, çeşmeler, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, futbol sahası, otopark, süs havuzu, çocuk oyun alanları ve piknik üniteleri yer alacaktır.

BUDAMA ÇALIŞMALARI
Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak 2019 yılında 9190 adet çalı grubu bitki budaması ve 9711
adet ağaç budama yapılmıştır. Caddelerde kent peyzajına uygun ağaç budamalarının yapılarak, sağlıklı ve canlı bir görünüm sağlanması amaçlanmıştır. Yapılan budamalar sonucunda, gövdelerde oluşan su sürgünleri temizlenerek, kentsel peyzaj görünüm kalitesi arttırılmıştır.

FİDANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI
Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak Amerikan beyaz kelebeği (Hyphantria cunea) ve kırmızı palmiye böceği (Rhynchophorus ferrugineus) ile ilaçlama mücadelesi yapılmaktadır.

9 aylık kısa bir sürede bukadar güzel projeyi yapan Belediye sanırım önümüzdeki günlerde çok daha güzel işlere imza atar diye düşünüyorum.

Kartal Belediye Başkan’ı Gökhan Yüksel’e ve ekibine ve bu haberi yapmamıza vesile olan Çalışkan ve deneyimli Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Karacan’a ve ekip arkadaşlarına Kartal halkı adına teşekkür ediyoruz…

📆 17 Aralık 2019 Salı 00:25   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir