- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

KARTALLI KADINLAR ŞİDDETSİZ BİR DÜNYA İÇİN BİRARAYA GELCEK

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ev sahipliğinde Mor Dayanışma Kadın Derneği ve İstanbul Gedik Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen “Şiddetsiz Bir Dünya İçin Birlikte Güçleniyoruz “ paneli düzenliyor.

Kartal Belediyesi geçtiğimiz yıl kadınların sosyal, ekonomik ve psikolojik ihtiyaçlarını göz önüne alarak yürüttüğü çalışmalarını bütünlükçü bir yaklaşımla sürdürebilmek ve görünür hale gelmesini sağlamak üzere Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurarak önemli bir adım attı. 

Bünyesinde bulunan Eşitlik, Kadın Danışma Merkezi ve Eğitim, Girişimcilik ve İstihdam, Yaşlı Hizmetleri, Kadın Sığınma Evi Birimi ile dezavantajlı grupların sorun ve ihtiyaçlarını görünür kılan, beraber çözüm üreterek kararlara katılım süreçlerine dahil olmalarını destekleyici, kadınların güçlü yanlarını ön plana çıkaran ve kadınlar arası dayanışmanın gücüne inanan bir  yaklaşımla çalışmaları yürüterek kısa sürede 3500 ün üzerinde kadına ulaştı. 

Yerel yönetimlerin üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinin öneminin farkında olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele gününde de güçlerimizi birleştirerek  bir arada olmak amacıyla düzenlenen panel Kartal Belediyesi ev sahipkiğinde İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Mor Dayanışma Kadın Derneği işbirliği ile 25 Kasım 2022 Cuma günü saat 13.00 Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Dünyada ve ülkemizde her yıl artan şiddet vakalarının, sayılarının farkında olarak şiddetle mücadelede bir arada olmanın, dayanışmanın, beraber güçlenmenin altını çizmek üzere hayatlarımıza, haklarımıza, özgürlüğümüze sahip çıkıyoruz. Umutsuzluğu değil umudu yaymak üzere Şiddetsiz Bir Dünya İçin Birlikte Güçleniyoruz şiarı düzenlenen panele tüm kadınları bekliyoruz.