MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Kartal, Manşet » KARTALLI SANATSEVERLER HER AKŞAM BAŞKA BİR OYUNLA BULUŞUYOR
KARTALLI SANATSEVERLER HER AKŞAM BAŞKA BİR OYUNLA BULUŞUYOR

Kartal Belediyesi, yeni tiyatro sezonunda birbirinden farklı tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Ocak ayı kültür-sanat programı kapsamında, ‘Pandora’nın Çorbası: İlk Günah’ ve ‘Hiç Kimsenin Öyküsü’ adlı tiyatro oyunları Kartallı izleyicilerle buluştu. 

‘Pandora’nın Çorbası: İlk Günah’,  Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Sahnelendi

Kartal Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Pandora’nın Çorbası: İlk Günah’ oyununa tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. İnsanlık Komedyası adlı tiyatro grubunun sahneye koyduğu, Elif Solak Tokatlı’nın yazdığı ve Neşe Metin’in yönettiği oyun ayakta alkışlandı. Zelal Barlas, Ahsen Tosun, Neşe Metin ve Berre Tosun’un rol aldığı tiyatro oyununda mitolojik karakterlerin tiye alınarak kadın erkek ilişkileri konu ediliyor. 

80 dakika süren ve dram-komedi tarzında işlenen oyunda, pek çok mitolojik karakter tiye alınarak kadın erkek ilişkilerine ve erkek egemen düşünceye karşı eleştireler yönetildi. Işık ve gölgeler kullanılarak zengin bir görsel anlatı sunan oyun, seyircinin beğenisini kazandı.

 Oyunun ardından ise oyunculara katkılarından dolayı çiçek takdim edildi. 

“Hiç Kimsenin Öyküsü” Tiyatro Oyunu, Soğanlık Kültür Merkezi’nde Kartallı İzleyicilerle Buluştu

Başrollerini Sezgi Gülpınar ve Abdullah Aksoy’un paylaştığı, ‘Hiç Kimsenin Öyküsü’ adlı tiyatro oyunu ise Soğanlık Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Tek perde olarak sahnelenen oyun, yaklaşık 1 saat sürdü. İzleyenler tarafından çok beğenilen oyunda iki askerin bir tren kompartımanında yaşadıkları konu ediliyor. Oyun sonunda, oyuncular Sezgi Gülpınar ve Abdullah Aksoy yaptığı konuşmada, kendilerini yalnız bırakmayan tüm tiyatro severlere ve sanata olan desteklerinden dolayı Kartal Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Bir Tren ve İki Düşman Asker

Baki Erdi Mamikoğlu tarafından kaleme alınan, Ali Çoban’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Hiç Kimsenin Öyküsü’ tiyatro oyunu, düşman ülkelerde savaşan iki askerin, barış dönemi bir tren kompartımanını paylaşmasıyla gelişen olaylar döngüsünü ele alıyor. İki askerin trende yaşadığı olaylar döngüsü; savaşa ve barışa, insanlığın şiddet ve merhametle olan ilişkisini konu ediyor. 

📆 27 Ocak 2023 Cuma 11:47   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir