MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Kartallılar Hafta sonu Mandela Sanatı ve Şiirle buluştu
Kartallılar Hafta sonu Mandela Sanatı ve Şiirle buluştu


Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi, hafta sonu iki farklı kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Tülin Çelebi’nin ‘Okyanus Kokulu Düşler’ şiir kitabının imza günü ve Güler Mutlu’nun Mandela sanatı ile gerçekleştirdiği resim sergisi yapıldı.


Kültür ve Sosyal işler Müdürü Umut Veli Develi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa ve yönetiminin de katıldığı İlk etkinlik Tülay Çelebi’nin ‘Okyanus Kokulu Düşler’ isimli şiir kitabının imza günü oldu.


Şairin kendi anlatımıyla “Kırık düşlerimi, yaralı aşkımı, vedalarımı, hasretle çıktığım yolları, özlemle beklediğim geceleri, gözümden dökülen inci taneleri ile dile getirdiğim mısralarımı, yüreğimdeki kor ateşlerle kurutup döktüm beyaz sayfalara. Bir tutam da olsa yüreklerinize dokunabilmek umudu ile.” sözleriyle dile getirdiği şiir kitabı okuyucuları ile buluştu.


Bir diğer etkinlik de Güler Mutlu tarafından sanatseverlerin beğenisine sunulan Mandala sanatını kullanarak gerçekleştirdiği resim sergisi oldu. Sanskritçede “manda” (enerji) ve “la” (kap) sözcüklerinin birleşmesiyle oluşan “enerji kabı” ya da “enerjiyi tutan/saklayan kap” anlamına gelen ve özel bir çizim ve renklendirme sanatı olarak evrenin sonsuzluğunun insanın özünde sonsuz bir varlık olduğu düşüncesini farklı zeminlerde, farklı materyallerle anlatıldığı Uzakdoğu kökenli bir el sanatı olduğunu söyleyen Güzel’in Mandala Sanatıyla yapmış olduğu eserleri, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Sergi 6 Eylül Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilir.
Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi her iki sanatçıya da birer çiçek takdim ederken sanatçılara, Kartal’da böyle güzel bir etkinlik düzenlenmesine vesile oldukları için teşekkür etti.

Galeri
📆 05 Eylül 2021 Pazar 18:01   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir