- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kent Konseyi Seçimleri Gerçekleşti

kent-konseyi-secimleri-gerceklesti

Beşiktaş Kent Konseyi 2019-2021 I. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, 17 Temmuz Çarşamba akşamı Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, açılış konuşmalarıyla devam etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı genel kurulda Beşiktaş Kent Konseyi başkanlığına Firdevs Koroğlu seçildi. 
18 Temmuz 2019 Perşembe 15:21 Beşiktaş’ta kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin ve kentlinin hak ve hukukunun korunması amacıyla kurulmuş, çok ortaklı ve çok aktörlü yönetişim anlayışını benimseyen Beşiktaş Kent Konseyi’nin Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı dün akşam Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya STK’lar ve paydaşlarının temsilcileri, Beşiktaş kentlileri ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat katıldı. Başkan Akpolat, genel kurul toplantısı kapsamında bir konuşma yaptı.


Rıza Akpolat: “Beşiktaş Belediyesi ve Kent Konseyi bundan sonra çok uyumlu bir şekilde çalışacak’’
Başkan Rıza Akpolat, “Gerek aday adaylığı sürecinde gerekse adaylık sürecinde ve sonrasında katılımcılığın ne kadar önemli olduğunu, önümüzdeki dönemde bunu toplumun ve ilçemizin kılcal damarlarına yayacağımızı, kararları alırken mahalle meclisleri kent konseylerinin ve belediye meclislerinin uyum içinde çalışması gerektiğini dile getirdim. Sonuç ne olursa olsun buradan çıkacak sonuca saygı duyacağız. Beşiktaş Belediyesi ile Kent Konseyinin çok uyumlu bir şekilde çalışması gerekiyor ve biz bu çalışmayı Kent Konseyi’nin yanında Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve ilk kez Engelli Meclisimizi de içine alan bir katılım seviyesine taşıyarak yapabileceğimize inanıyoruz.”

Kent Konseyi seçiminden nasıl bir yol haritası çıkaracaklarının önemine vurgu yapan Başkan Akpolat sözlerine şöyle devam etti: “ Burada yarışan arkadaşlarımız bu kenti daha iyi nasıl yönetiriz diye buna ışık tutmak ve buna el vermek için aday olmuşlardır. Biz de aynı düşüncedeyiz. Bugüne kadar olmadığı şekilde Kent Konseyi’ne değer vereceğiz. Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hem de il başkanımız Canan Kaftancıoğlu bir kent anayasasından bahsettiler. Biz de bahsettik. Seçim çalışmalarında bu kenti nasıl yöneteceğimizi, kararların nasıl ortaklaştırılacağını, bu kentin tarihi dokusuna nasıl saygı gösterileceğini, burada yaşayan ve nefes alan canlıların nasıl huzur içinde yaşaması gerektiğine dair bir anayasa hazırlığımız var” 

Beşiktaş Kent Konseyi Başkanı: Firdevs Koroğlu – Öz Gayrettepe Spor Kulübü

Beşiktaş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeleri
1. Sinem Yıldız – Universus Araştırma
2. Emine Atalay – Sokak Bizim Derneği