MENÜ ☰
Eksper Haber » beyoğlu, Manşet » Kentsel Dönüşümün Başladığı Fetihtepe’de Hak Sahiplerine Nakliye Desteği
Kentsel Dönüşümün Başladığı Fetihtepe’de Hak Sahiplerine Nakliye Desteği

Şehir yenileme projesinin başladığı Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada’da tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimine son verilmişti. Beyoğlu Belediyesi bölgede evlerini boşaltmak isteyen hak sahipleri içini nakliye desteği vermeye başladığını duyurdu.

Şehir yenileme projesi devam eden Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada’da beklenen süreç başladı. Yüzlerce hak sahibinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile muvafakatname imzalayarak evini tahliye ettiği bölgede, Ağustos 2021’den itibaren birçok bina şehir yenileme projesi kapsamında yerinden kaldırılmıştı. Tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında ise elektrik, su ve doğalgaz erişimine son verilmişti. Beyoğlu Belediyesi bölgede evlerini boşaltmak isteyen hak sahipleri içini nakliye desteği vermeye başladığını duyurdu. Evlerini tahliye etmek isteyen vatandaşlar 444 0 160 numaralı telefon üzerinden yetkililerle görüşerek talep oluşturuyor. Oluşturulan talep doğrultusunda belediye ekipleri evdeki eşyaların yüklenmesi ve taşınması gibi tüm nakliye işlerini bizzat gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili belediyeden yapılan duyuruda, Fetihtepe mahalle sakinlerini daha güvenli evlerimize en kısa sürede kavuşturmak amacıyla hak sahiplerine her türlü yardım ve desteğin verildiği belirtildi.

BEYOĞLU BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

“Mahallemizde devam eden yenileme sürecini Belediyemiz ve mahalle sakinlerimiz dayanışmayla neticelendirip daha güvenli evlerimize en kısa sürede kavuşacağız. Kanuni zorunluluk olarak alt yapı hizmetleri kesintiye uğratılmıştır. Belediye olarak daima komşularımızın yanındayız. Bu aşamada şu destekleri komşularımıza sağlıyoruz:

– Haziran ayı itibarıyla Kira desteğini yüzde 30 artırdık, 1500 TL olan kira desteği 1950 TL, 1000 TL olan kira desteği 1300 TL oldu.

– İhtiyaç duymaları halinde taşınanlara Nakliye desteği veriyoruz.

– İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikram ediyoruz

– Öğrencilerimize sınav süreçleri tamamlanıncaya kadar eğitim, kütüphane ve yurt destegi sağlıyoruz.

– Fetihtepe Semt Konağı’ndaki banyo/duşlarımız mahalle sakinlerinin kullanımına açılmıştır.”

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=308&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBeyogluBld%2Fvideos%2F1436758870128838%2F&show_text=false&width=560&t=0

📆 22 Haziran 2022 Çarşamba 16:01   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir