MENÜ ☰
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Kılıçdaroğlu’ndan büyükelçiler kararına ilk tepki: Sebebi milli çıkar değil
Kılıçdaroğlu’ndan büyükelçiler kararına ilk tepki: Sebebi milli çıkar değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için çağrı yapan 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edileceğini söylemesini değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, alınan kararın sebebinin ‘milli çıkarları korumak değil mahvedilen ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabası’ olduğunu belirtti.

5

Kılıçdaroğlu’ndan büyükelçiler kararına ilk tepki: Sebebi milli çıkar değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için ortak açıklama yapan, aralarında ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin büyükelçilerinin de bulunduğu 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edileceğinin duyurulmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Kararın sebebinin ‘milli çıkar’ olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen Şahıs, bu sefer de “10 büyükelçinin ‘istenmeyen adam’ ilan edilmesi emrini” vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına!”

ERDOĞAN BUGÜN AÇIKLADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreninde ise Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için ortak açıklama yapan büyükelçiler hakkında konuştu.

Erdoğan, “Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim” ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

“Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala… Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı’na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri’ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye’yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz.”

📆 24 Ekim 2021 Pazar 20:15   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir