- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kılıçdaroğlu’nun kız kardeşi son yolculuğuna uğurlandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren kız kardeşi Fikriye Dalgıç için İstanbul Sarıgazi Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit’te yaşayan kız kardeşi Fikriye Dalgıç bir süredir tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti.

Dalgıç için İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde bulunan Sarıgazi Cemevi’nde tören düzenlendi.

Törende corona virüs tedbirleri kapsamında Kartal ve Kadıköy Belediyesi tarafından maske ve eldiven dağıtılırken, sağlık görevlileri ve bir ambulans da hazır bekletildi.

Cenaze namazında ise saflar aralıklı oluşturuldu. Cemevindeki törene Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.

KOCAELİ’NDE DEFNEDİLDİ

İstanbul Sarıgazi Cemevi’nde kılınan cenaze namazının ardından merhumenin cenazesi defnedilmek üzere Kocaeli’nin Derince ilçesine getirildi.

GENEL MERKEZ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cenaze töreni öncesinde CHP Genel Merkezi’nden cenazeye katılım olmaması için açıklama yapılmıştı. Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

*Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na değerli kardeşi Fikriye Dalgıç’ın vefatı nedeniyle baş sağlığı diliyoruz. Kederli aileye sabır temenni ediyoruz. Allah rahmet eylesin.

*Genel Başkanımız, korona virüs salgını nedeniyle cenazeye katılım gösterilmemesini, merhumenin dualar ile yad edilmesini istediler. Saygılarımızla vatandaşlarımıza ve parti teşkilatlarımıza duyururuz.

BAŞKANLAR KATILDI

Ancak CHP’liler bazı CHP’liler Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmadı. Cenazeye katılanlar önlem için maske taktı. Kemal Kılıçdaroğlu kardeşini defnettikten sonra Derince’de yer alan taziye evinde istirahate çekildi.

Cenaze törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve parti yöneticileri de katıldı .