- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Konferans Yoğun Katılımla Gerçekleşti

konferans-yogun-katilimla-gerceklesti

Azerbaycan Alemi Kültür Merkezi ve Anadolu 2071 Sosyal Medya Derneği tarafından Ümraniye Belediyesinin ev sahipliğinde Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans yoğun katılımla gerçekleşti. 
15 Temmuz 2019 Pazartesi 12:22 Gerçekleşen programa; Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Ethem Koyuncu ve Mesut Özdemir’in yanı sıra birçok misafir katılım sağladı. 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ethem Koyuncu; “Öncelikle Ümraniye’mize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizlere ilk olarak birkaç konudan bahsetmek isterim. Bilirsiniz ki biz Türkler yaşadığımız toprakların üzerini vatan bildiğimiz gibi, altını da vatan biliriz. Bizler vatanımız ve milletimiz için can verip toprağın altına girdiğimizde tohumlarımızdan çıkacak fidanların birer çınar olacağını adımız gibi biliriz. 1. Cihan harbi esnasında Ruslara güvenen Ermenilerin Türk köylerini yağmalamasına ve yaşanan acılara tarih şahit olmuştur. Çanakkale harbinde görevini tamamlayan Azerbaycan milli şairi Ahmet Cevad Bey bölgede ki acıları dindirmek ve Azerbaycan milli birliğine katkıda bulunmak için bölgeye intikal etmiştir. Ahmet Cevad Bey bölgede çalışmalarını sürdürdüğü esnada Stalin Rusya’sı tarafından hapse atılmıştır. Hapis döneminde hücresinin Karadeniz’in hırçın sularına bakan küçük penceresinden dışarıya bakarken  dudaklarından dillere pelesenk olmuş şu dizeler dökülmüş;

Çırpınırdın Karadeniz

Bakıp Türk’ün bayrağına