- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kordonboyu Mahallesi Arzu Keskin’e Emanet

Kartalın 20 mahallesinde başlatmış olduğumuz özel röportajlarımıza Kartal Kordonboyu mahallesinde devam ediyoruz..

Kordonboyu mahalle Muhtarı Arzu Keskin ile Kordonboyu mahallesini konuştuk.

Nuray Yılmaz:Arzu hanım öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Kısaca sizi tanıyabilirmiyiz?

Arzu Keskin:1975 İstanbul doğumluyum aslen Kastamonuluyum ,iki çocuk annesiyim.
2000 yılından itibaren muhtarlık camiasından Kordonboyu mahallesinde hizmet vermekteyim.
Nuray Yılmaz:Kordonboyu mahallesi en az sorunu olan mahallemi?
Arzu Keskin:”EN FAZLA SORUNU OLAN MAHALLE ASLINDA KORDONBOYU”
Dışardan Kordonboyu mahallesinin sorunsuz bir mahalle olduğunu düşünürler.Aslında tam tersi Kordonboyu mahallesinde sorunlar çok fazla .Mahalle olarak elit bir mahalleyiz mahalle sakinlerimiz çok bilinçli ve sorunlarımızda destek anlamında yanımızda olan vatandaşlara sahibiz.Fakat sekiz tane alt geçicimiz var birtanesiyle dahi sorun yaşadığımızda Kordonboyu mahallesi felç oluyor,yapısal olarak sıkıntı yaşıyoruz.Etkinliler yapıldığı zaman sıkıntılar yaşıyoruz ,gelmek istemiyorlar çünkü mesafe uzak .Engelli vatandaşlarımız yolun diğer tarafına geçmekte zorlanıyor.

Nuray Yılmaz:Kordonboyu mahallesinde Parklarınız ne durumda, güvenlimi?

Arzu Keskin:”HAYVANSEVERLER BİRAZ DAHA BİLİNÇLİ OLMALI”
Mahallemizde bulunan parklar yeterli, Kartal belediyesi parkları aksatmadan temizliyor burada sıkıntıyı hayvansever vatandaşlarımızdan dolayı yaşıyoruz,bende hayvanları çok seviyorum muhtarlığımızın arka tarafında Hayvan beslediğimiz oluyor, hayvanseverler hayvanlarını parklarda dolaştırdığı için, aileler çocuklarını parklara getirmek istemiyorlar parklarda bulunan kumlardan hayvan dışkıları çıkıyor, sahilimiz çok yakın sahile gidip oralarda hayvanlarını dolaştırıp oralarda vakit geçirseler parklarımızda temiz kalır..

Nuray Yılmaz:Birazda Sosyal yardımlardan bahsedebilirmiyiz?
Arzu Keskin:”SOSYAL YARDIMLAR VAZGEÇİLMEZİMİZ”
Mahalle sakinlerimizin maddi durumları iyi maddi ablamda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız yok ama biz mahallede engelli yaşlı ve hasta vatandaşlarımızla ilgileniyoruz.Üniversite öğrencilerimize bursla ilgili yardımlar ve yönlendirmeler yapıyoruz.


Engelli çocuklarımız var yaşlı bakıma muhtaç bir vatandaşı Maltepede bulunan bir huzur evine yerleştirdik.Kaymakamlığında desteğiyle şu an çok mutluyum gerçekten çok yalnız bir teyzemizdi…Kartal aile ve sosyal politikalar müdürlüğümüz var ordanda destek alıyoruz..
Nuray Yılmaz:Kordonboyu mahallesinde acil eksik olan iki şey nedir ?


Arzu Keskin :”MAHALLEMİZDE SAĞLIK OCAĞIMIZ YOK”
Bizde arahartel yok anahartel çok fazla ,ama mahallemizde bir sağlık ocağımız yok ,üç mahallenin sağlık ocağını kullanıyoruz.Gerekli olan yerlere haber verdik,inşallah en kısa zamanda bir sağlık ocağımız olur ,Hastanemiz yok,Okulumuz yok ,Mahallemizde market yok,vatandaşlar birşey lazım olduğunda Ankara caddesinden alışveriş yapıyorlar..

Nuray Yılmaz:Kartal belediyesinden mahalle desteği olarak memnunmusunuz?

Arzu Keskin:”BAŞKANIMIZ GÖKHAN YÜKSEL’E TEŞEKKÜR EDERİZ “


Kartal belediyesi olarak her sıkıntımız ve sorunlarımızda bizlere herzaman destek oluyorlar,Başkanımız Gökhan Yüksel her mahallenin sorunlarıyla yakından ilgileniyor Kordonboyu mahallesi olarak her sorunumuzda Kartal belediyesi yanımızda ben Kartal belediye Başkanımız Göhan Yüksel ve Kartal belediyesi birimlerine teşekkür ediyorum..

Nuray Yılmaz:Mahallede eski yapılar mevcut birazda Imarla ilgili konuşalım mı?
Arzu Keskin:”MAHALLEMIZDE İMAR SORUNU VAR”
Mahallemizde imar sorunumuz var binalarımız çok eski artık binalardan betonlar kopmaya başladı.Müteahitler alamıyorlar çünkü kurtarmıyor 1.Etap 2.Etap projemiz vardı ,o zamanlardaki belediye başkanı Altınok Öz,projeyi beklemeye almıştı,şimdi Başkan Gökhan Yüksel’le burayla ilgili görüşüldü şuan çalışmalar sürüyor.


Nuray Yılmaz:Yalova Kartal İdo İskelesinden konuşmazsak olmaz…
Arzu Keskin:”YALOVA KARTAL İDO İSKELESİ”
Vatandaşların en çok dile getirdiği konularfan biri ,ido iskelesinin tekrar açılması,inşallah bir an önce bu sorun ortadan kalkar,Sahilde mangal sorunu insanlar tabiki sahile gitsinler ve dinlensinler fakat mangal kokusundan deniz havası alamayan vatandaşlar var ,kordonboyu sakinleri pencerelerini açamıyorlar..
Nuray Yılmaz:Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?
Arzu Keskin;Mahallemi seviyorum,görevimi seviyorum,insanlara dokunmayı yardım etmeyi ve gülümsetmeyi seviyorum.Mahalle Muhtarı olarak bizlerin sesi olduğunuz için sizede ayrıca teşekkür ederim..

Nuray yılmaz:Arzu hanım bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, görevinizde başarılar dileriz.
Özel Röportaj:Nuray Yılmaz