MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Manşet, sancaktepe » Kültür Buluşması’nda ülkemizin tüm güzellikleri 3 gün boyunca Sancaktepe ‘de
Kültür Buluşması’nda ülkemizin tüm güzellikleri 3 gün boyunca Sancaktepe ‘de

Sancaktepe Belediyesi ve ilçe STK’ların ortaklaşa organize ettiği ve birbirinden güzel etkinliklerin yapılacağı “Sancaktepe Kültür Buluşması” Sancaktepe Meydan Park etkinlik alanında başladı.

30 Eylül tarihinde başlayan ve bir çok ilin kendi yöresine ait ürünlerin, yöresel lezzetlerin katılımcılara sunulacağı ve her akşam düzenlenecek konserlerin olacağı etkinlik 2 Ekim Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.

22 hemşehri derneğinin stantlarının bulunduğu buluşmada, yöresel ürünler, yemekler ve kıyafetler alana gelen ziyaretçilere tanıtılacak. Etkinlikte ayrıcan akşam düzenlenecek konserlerle  halay ve horon oynanıp ve yörelere ait türküler söylenecek.

Sancaktepe’de bulunan dernekleri buluşturarak güzel bir kültür şöleni yaşatılacağını belirten Başkan Şeyma Döğücü, “Sancaktepe’de bir ilki daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Belediyemiz ve STK’ların ortaklığında kültürlerimizi bir araya getirerek kaynaştırmak adına hemşehri dernekleri buluşmasının ilkine imza attık. Amacımız bu buluşmayı her yıl geleneksel hale getirmek. Derneklerimizle zaten sürekli iletişim halindeyiz. Bizler üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye her zaman hazırız. 3 gün boyunca sürecek buluşmamıza katılan dernek başkanlarımıza, yöneticilerine, vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

📆 02 Ekim 2022 Pazar 19:50   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir