- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Kurtdoğmuş Köy Konağı törenle açıldı

Köylere yatırımlarını sürdüren Pendik Belediyesi Kurtdoğmuş Köy Konağı’ hizmete açtı. Aynı zamanda da “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” münasebetiyle çiftçilere fide ve tarımsal malzeme hibe edildiAçılışta konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin “Köyler bölgesine yatırımlarımız sürecek, sırada Ballıca Köy Konağı var.” dedi.

Pendik Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kurtdoğmuş Köy Konağı hizmete girdi. Geleneksel mimariyle yapılan konak için açılış töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Ahmet Cin ile birlikte AK Parti Milletvekilleri Yalçın Akdoğan, Serkan Bayram, Kaymakam Hülya Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şirin, İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan başkan Ahmet Cin, Kurtdoğmuş Köy Konağı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek “Köyler bölgesine yatırımlarımız sürecek, sırada Ballıca Köy Konağı var.” dedi.

Geleneksel mimariyle inşa edildi

Toplam 310 metrekare alana sahip Kurtdoğmuş Köy Konağı geleneksel mimariyle inşa edildi. Konağın zemin katında kıraathane ve muhtarlık; üst katında ise çok amaçlı salon yer alıyorKonakta yakın zamanda bölge sakinlerinin katılımıyla çeşitli kursların düzenlenmesi planlanıyor.

Dünya Çiftçiler Günü’ne özel fide ve tarımsal malzeme dağıtıldı

Bir diğer program ise Göçbeyli Mahallesi’nde düzenlendi. “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” münasebetiyle düzenlenen programda çiftçilere fide, kasa ve gübre dağıtıldı. Dağıtılan gübreler, geçtiğimiz aylarda faaliyete başlayan kompost üretim tesisinde üretildi.

Cami ve yurt binası revize edilecek

Buradaki törende konuşan Başkan Ahmet Cin, Göçbeyli’ne yönelik projelerin devam ettiğini, yakın zamanda caminin restore edileceğini, mevcut yurt binasının da revize edilerek buranın bir külliye haline getirileceğini söyledi.