- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

M.Oktay Aksu:İnsan ya da hayvan öncelikli değil insanlık için en iyisi olması dileklerimle

Kartal belediye Başkan Vekili,İBB meclis üyesi Veteriner Hekim Sayın M.Oktay Aksu’yu makamında ziyaret ettim.

Aksu, Başkan yardımcılığının yanısıra başarılı bir Veteriner Hekim.

Oktay Aksu’dan, 4 Ekim dünya hayvan hakları günüyle ilgili mesajının yanısıra Kartal belediyesi Veterinerlik hizmetleriyle ilgili çalışmaların nasıl yürütüldüğüne dair bilgiler aldık.
Yaptığımız özel söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz…

Oktay Aksu:Merhaba öncelikle hoşgeldiniz,bizlere bu önemli günde fırsat vererek sesimiz oldunuz .Teşekkür ediyorum.

Sokak hayvanları sadece Kartal’ın sorunu değil ,Tüm Türkiyenin’de kanayan yarası. Sözlerime Minik dostlarımıza yönelik uygulanan şiddeti sizin aracılığınızla kınayarak başlamak istiyorum.
Nasıl bizlerin yaşama hakkımız varsa ,hayvanlarında yaşama hakları vardır.
Hayvan dostu vatandaşlarımız olduğu kadar ,korkan ve tedirgin olan vatandaşlarımızda var ,burada bizim yaptığımız dengeyi sağlamak.Kimseyi kırmadan ,incitmeden orta bir yol hazırlayıp çözüme gidilmek öncelik hedeflerimiz arasında ,Kartal belediyesi olarak biz bu dengeyi sağlamakla yükümlüyüz ifadesini kullanan Aksu,Vatandaşlarda gönüllülük esasına dayalı olarak sokak hayvanlarına bakmaya , beslemeye çalışmaktadır. Fakat bu sürdürülebilir bir politika değildir.

Kartal belediyesi olarak Rehabilite edilen sahipsiz hayvanların işaretlenmesi için mikro çip ve kulak küpesi temin ediyoruz.

Veterinerlik Müdürlüğümüz ile öncelik olarak saldırgan ,vatandaşa zarar vermiş Hayvanları tespit ederek hertürlü bakımlarını ,aşılarını yaptığımız hayvanları tekrar geri bırakıyoruz.Yasa bize böyle yapmamızı söylüyor.Ayrıca Minik dostlarımızın kısırlaştırılması ve aşılanmaları noktasında asla taviz vermiyoruz..
Belediyelerin, Tarım ve Orman bakanlığının sahipsiz sokak hayvanlarının yaşamları için ayırdıkları bütçenin yetersiz olduğuna dikkat çeken Aksu,Veteriner hekim arkadaşlarım devletin bütçesinin yetersizliğinden kaynaklı sorunlar nedeni ile sürekli vatandaş ile karşı karşıya gelmekteler .
Size soruyorum, yeterli sayıda barınak yok ise yeterli sayıda veteriner hekim istihdam edilmiyor ise hayvanların sağlığı, bakımı, beslenmesi için yeterli ilaç, aşı, yiyecek alınmıyorsa bu mesele nasıl çözülecek.

Sadece Yerel yöneticiler değil Devlette acilen bu sorunu gündeme getirmeli ve gerekeni yapmalıdır.

“ALO VETERİNERLİK HATTI”

Yaralı, sakat ve aç durumdaki hayvanları, 7/24, Kartal belediyesi ALO Veterinerlik hattımıza bildirmeleri halinde, mobil ekipler, o noktalara yönlendirilmekte ve hayvanlara gereken müdahalenin yapıldığına dikkat çeken Aksu,Can Dostlarımıza yönelik hizmetler, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından güvenle yapılmaktadır.

Bizim ulaşamadığımız ve yetişemediğimiz noktada ,İBB’mizle birlikte koordineli şekilde çalışmalarımızı yürütmekteyiz ifadelerini kullandı.

Aksu,Ben bu anlamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğluna ve Kartal belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel’e teşekkür ediyorum..

“KOMŞU İLETİŞİM MERKEZİMİZ KARTAL HALKININ HİZMETİNDE “

Kartal belediye Komşu İletişim Merkezimiz 7/24 saat hizmet vermektedir.Vatandaştan gelen şikayet ve sorunda anında geri dönüşler sağlanmaktadır..
Kartal halkı gönlünü ferah tutsun ,Kartal belediyesi Veterinerlik Müdürlüğümüz görevinin başında ,minik dostlarımız emin ellerdedir .Kartal Halkı herşeyin en güzeline layıktır..

“M.OKTAY AKSU’DAN 4 EKİM DÜNYA HAYVAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI”

M.Oktay Aksu,Hayvan Hakları Bildirgesi’nde de işaret edildiği gibi toplum içinde ve onunla iç içe yaşayan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir. İnsanların yanlarına aldıkları bütün hayvanlar doğal ömür uzunluklarına uygun şekilde yaşama hakkına sahiptir. Sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi açısından yerel yönetimlere de önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Aksu ,Kartal belediyesindeki görevim gereği ve Veteriner Hekim olarak, her platformda hayvan haklarını anlatmaya ve savunmaya devam edeceğiz. Dünyaya gelen her canlı kadar yaşam hakkına sahip tüm hayvanlarımız için, haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz.
Hayvanları Koruma Kanununun insan ya da hayvan öncelikli değil insanlık için en iyisi olması dileklerimle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun ifadelerini kullandı.
HABER ;NURAY YILMAZ