- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

MALTEPE CEMEVİ DERNEĞİNDE NELER OLUYOR?

MALTEPE CEMEVİ VAKFINDA NELER OLUYOR ??? [1]

İstanbul Maltepe sınırları içerisinde bulunan ve yaklaşık 1992 yılından bu güne Alevi vatandaşlara hizmet veren Maltepe Cem evi Derneğinde neler oluyor ?


İstanbul Maltepe Belediyesi’nin Maltepe Cemevi’nin üzerinde bulunduğu arsayı 25 yıllığına Süreyyapaşa Vakfı’na, vakfın da Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik ve İnş. San. ve Tic. A.Ş. MATAŞ’a kiralamasından sonra başlayan sorunlar bir türlü çözüme ulaşmıyor.

Cem evi yetkililerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda Kısa adı MATAŞ olan ve Maltepe Belediyesi şirketi olan şirket yetkililerinin yönlendirilmesi ile Cem evinin elektirklerinin kesilmeye çalışıldığını bunun için geçtiğimiz hafta içerisinde üç kez elektrik idaresinin memurlarının Cem evine geldiğini ve kendileri tarafından bu işlemin yapılmasına izin verilmediğini konunun Maltepe Belediye Başkan’ı Ali Kılıç’a aktarıldığını fakat henüz kesin bir çözüm sağlanmadığını öğrendik. 
Cemevi Başkan’ı Erdinç Yılmaz konuyla ilgili yapyığı açıklalarda şunları söyledi; ”İstanbul Maltepe Gülsuyu’nda bulunan Maltepe Cemevi Derneği 1992 yılından beri aynı arsa üzerinde Alevilere hizmet veriyor. 1992 yılından bu yana önce Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ne (PSAKD) bağlı olan cemevi bir süre sonra Cem Vakfı’na bağlanmış ancak Cem Vakfı’nın Alevi asimilasyonuna olan yaklaşımlarından dolayı ayrılmış ve bağımsız Maltepe Cemevi Derneği olarak Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) bünyesine girmiş.

Q5 yıldır ABF bünyesinde hizmet veren cemevi, Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik ve İnş. San. ve Tic. A.Ş. (MATAŞ) tarafından kendilerine ait araziyi ‘işgal’ ettiği gerekçesiyle kaymakamlığa şikayet edildi. Şikayet kapsamında kaymakamlık 22 Mayıs günü cemevinde tahkikat başlattı. Cemevinin yemekhanesinde yapılan tahkikatta bazı cemevi yönetici ve üyelerinin ifadeleri alındı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın cemevi yöneticilerine inşaatı bir yıl içinde bitireceğine dair söz verdiği yıl aynı arsayı Süreyyapaşa Vakfı’na devrettiği, vakfın da arsayı 25 yıl süreliğine MATAŞ’a kiraya verdiği ortaya çıktı.
“CEMEVİNE SAHİP ÇIKIN”
Yılmaz açıklamasında cemevinin kiralanması sürecini hatırlatarak, “Edirne’den Kars’a tüm Alevileri Maltepe cemevine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a tepki gösteren Yılmaz, Alevi toplumunu da bu konuda duyarlı olmaya çağırdı ve şu anda bizlerin elektriğini kesmek istemektedirler. Soruyorum sizlere o binada elektrik kesildiğinde ne olacak, morgdaki cenazelerimizmi koksun?Gündüz cenaze merasimlerinde Cemevine gelen vatandaşların işleri yarımmı kalsın? personelimiz elektriksiz bir ortamda akşam üstleri karanlıktamı çalışssın? 
diyerek sözlerini noktalayan Erdinç Yılmaz konunun yetkililerce dikkate alınması gerek dedi.