MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe’de Deprem Paneli
Maltepe’de Deprem Paneli

Işık Üniversitesi’nin Maltepe Belediyesi iş birliğiyle 26 Mayıs Cuma günü düzenlenecek “6 Şubat Depremleri ve Türkiye’de Deprem Gerçeği” konulu panelde Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü akademisyenleri deprem gereceğini “masaya yatıracak”

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panelin Moderatörlüğünü Işık Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Sercan Kesten üstelenecek. Aynı bölümden Dr. Öğr. Üyesi Bora Akşar, “6 Şubat Depremleri, Yapılardaki Hasarlar ve Bölgeden izlenimler” ve “Deprem hasar tespiti, riskli yapı tespiti, bina performans değerlendirmesi ve güçlendirme” başlıklı iki sunum yapacak. Ayrıca yine Işık Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Önder Umut’ta “Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, İlkeler, Standartlar ve Yönetmelikler” başlıklı bir konuşma yapacak.

Maltepe Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi yetkilisi İdris Kemal Kartalkaya, deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Maltepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden İnşaat Mühendisi Metin Günçiçek imar mevzuatı ve Maltepe genelinde deprem önlemli yapılaşma üzerine ayrıntılı bir sunum gerçekleştirecek. Maltepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Jeofizik Yüksek Mühendisi Nermin Gençman ise Maltepe’nin genel jeoloji haritası ve yerleşime uygunluk haritaları ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşacak.

Panel 26 Mayıs Cuma günü saat 11:00’de Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ücretsiz ve halka açık olarak düzenlenecek

📆 25 Mayıs 2023 Perşembe 00:28   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir