MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, maltepe, Manşet » Maltepe’de sokak hayvanlarına “mobil şifa”
Maltepe’de sokak hayvanlarına “mobil şifa”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yıllardır başarılı bir şekilde sürdürülen ve Maltepe Belediyesi’nin de destek verdiği sokak hayvanlarına yerinde tedavi hizmeti Vetbüs, Maltepe’de 2 gün boyunca hizmet verdi. Bu süreçte ortalama 170 sokak hayvanına tedavi hizmeti sunan ekiplerin çalışmaları vatandaşlarca takdir edildi. 

Sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren  Maltepe Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik sürdürdüğü Vetbüs adlı ortak projesine dâhil oldu. İlçe meydanında ve İdealtepe 50. Yıl Korusu’nda iki gün boyunca konuşlanan Vetbüs mobil otobüsünü içinde hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi’nin uzman veteriner hekimleri,  ortalama 170 cana şifa oldu. 

CAN DOSTLARA YERİNDE TEDAVİ

39 ilçede Vetbüs hizmetini kesintisiz sürdüren İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde Maltepe Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, VetBüs-VetKabin aracında, 1 veteriner hekim, 1 tekniker, 1 hizmetli personel olmak üzere 3 personelden oluşan ekip ile birlikte sahipsiz sokak hayvanlarına,  İdealtepe 50. Yıl Korusu’nda aşılama ve tedavi hizmeti sundu. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan Vetbüs sistemiyle 2018 yılından bu yana çok sayıda sokak hayvanına tedavi hizmeti sunuldu. Perşembe günü ilçe meydanında 66 sokak hayvanının, Cuma günü İdealtepe 50. Yıl Korusu’nda ise 100’ü aşkın sokak hayvanının tedavisi gerçekleşti. 

HAYVANSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Vetbüs aracına yoğun ilgi gösteren gönüllüler ve hayvanseverler memnuniyetle hizmetten yararlandıklarını dile getirirken, İBB ve Maltepe Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler. Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Caner Yıldırım, Vetbüs uygulamasına gönüllüler ve hayvanseverlerin yoğun ilgi göstermesi sayesinde çok sayıda sokak hayvanlarına ulaşabildiklerini ve belediye adına hem İBB’ye, hem de duyarlı vatandaşlara teşekkür ettiğini belirtti. Yıldırım, Maltepe Belediyesi’ne bağlı Sahipsiz Hayvan Kliniği’nde de 2020 yılında 13 bin 966 sokak hayvanı tedavi ettiklerini, 2021 yılının ilk altı ayında ise 5 bin 389 sokak hayvanının tedavisi gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. 

İstanbul’un birçok semtini gezmeye devam edecek olan Vetbüs programına vatandaşlar, Alo 153’ten veya İBB’nin sosyal medya hesaplarından ulaşabilecek. Ayrıca vatandaşlar, Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Sahipsiz Hayvan Kliniği’ne 0216 441 21 46 numaralı hattan bağlanabilecek. (02.07.2021)

📆 05 Temmuz 2021 Pazartesi 12:17   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir