MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, maltepe, Manşet » Maltepeli gençler yeni spor alanlarına kavuşuyor
Maltepeli gençler yeni spor alanlarına kavuşuyor

CEVİZLİ’DEKİ CUMHURİYET PARKI GENİŞLETİLİYOR

Maltepe Belediyesi, genç ve dinamik bir nüfusa sahip ilçede, gençlerin aktif olarak sosyal yaşama katılabilmeleri için harekete geçti. 

Gülsuyu Spor Kompleksi, Zümrütevler ve Başıbüyük’teki halı sahalar gibi açtığı sportif alanlarla gençleri spora yönlendiren Maltepe Belediyesi, şimdi de Cevizli’de kurduğu ve ilçenin en büyük parklarından biri olan Cumhuriyet Parkı’na ilave bir spor alanı yapılması için çalışmalara başladı. Bu kapsamda park genişletilip yeşil alan miktarı arttırılırken, yürüyüş parkuru 2 kilometreye çıkacak ve ilçeye yeni spor tesisleri kazandırılacak.

Maltepe Belediyesi, 2018 yılında açtığı Cumhuriyet Parkı’nın genişletilmesi ve mevcut alana dâhil olacak yeni spor alanlarının oluşturulması konusunda düğmeye bastı. İlçedeki parkları da yenileyen ve ilçenin birçok mahallesine yeni parklar kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaklaşık 36 dönümlük Cumhuriyet Parkı’na yaptığı yeni eklemelerle 6 dönümlük bir alan daha kazandıracak. Mevcut parka entegre olarak yapılacak alanda ağırlıklı olarak spor tesisleri yer alacak. Bu kapsamda 2 halı saha, 1 tenis kortu, fitness alanları ve çocuklar için oyun gruplarının yer alacağı parkta mevcut eklemelerle yürüyüş parkuru da 2 kilometreye çıkarılacak.

OTOPARK DA OLACAK

Yüzde 64’i yeşil alan olan Cumhuriyet Parkı’nda nikâh dairesi, lunapark, kafeterya, 4 bin 500 metrekare yapay gölet, 2 seyir terası, 400 metrekare çocuk oyun grubu, 500 kişilik amfi tiyatro gibi alanlar yer alıyor. Yeni eklemelerle bu alana otopark da kazandırılacak. (22.06.2022)

oğrafları

📆 22 Haziran 2022 Çarşamba 14:52   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir