MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, maltepe, Manşet » Maltepeli kadınlar el emeklerini sergiledi
Maltepeli kadınlar el emeklerini sergiledi

Maltepe Belediyesi Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde meslek edindirme kursları yıl sonu sergileri açılmaya başladı. Sergiler 1-9 Haziran tarihlerinde Maltepe’nin altı mahallesinde bulunan Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezleri’nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 
Yıl sonu sergilerinin ilki Cevizli Mahallesi’nde bulunan Cevizli Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde açıldı. 210 kadının katıldığı dikiş giyim üretim, iğne oyası, el nakışı, el örgüsü, mefruşat kurslarında tamamlanan çalışmalar ziyaretçilerin beğenisini topladı. 

EVDEN KAÇIP KURSA GELİYORUZ

Maltepeli Hacer Kaya, belediyenin kurslarına sekiz yıldır katıldığını ifade ederek “Bir yıldır burada iğne oyası derslerine geliyorum. İşlerimiz çok güzel. Çok memnunuz. Belediye Başkanı’na böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Evden kaçıp buraya geliyoruz. Devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu. Ev hanımı Bahriye Çalışkan ise 10 yıldır el işi çalışmalarına devam ettiğini belirterek “Burada nakış derslerine katılıp nakış işliyoruz. Bu sene çok güzel işler yaptık. Hocamıza teşekkür ederiz. 70 yaşındayım. Sabah erkenden kalkıp geliyoruz. Ali Kılıç’a teşekkür ederiz, böyle bir imkanı sunduğu için. Çayımızı, kahvemizi içip iş üretiyoruz.” şeklinde konuştu. 

 ‘KADINLARIN KURSLARA KATILMASINI TAVSİYE EDİYORUM’

Ülfet Barış, emekli olduktan sonra Cevizli Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalara katılmaya başladığını belirterek “Burada oya işi, Antep işi, iğne oyası yapıyoruz. Mefruşata gitmiyorum ama mefruşat dersleri yapılıyor. Dersler çok zevkli geçiyor. Belediye bize rahat bir çalışma ortamı sunuyor. Burada çok güzel arkadaşlıklar kuruyoruz. Aile dostu oluyoruz. Hepimiz çok mutlu oluyoruz. Hocalarımızda bize ders göstermekten mutlu oluyor. Kadınların bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum. Kadınlar evde oturmasın. Evde zaman geçmiyor.  Evde insan kendini öldürüyor. Buralarda mutlaka bir şeyler öğreniyorsunuz. Bilgi dağarcığınız çoğalıyor. Kültürünüz farklılaşıyor.” dedi. Sergiler Esenkent Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde 7 Haziran’da, Küçükyalı Kadın Danışma Sosyal Yaşam Merkezi’nde 8 Haziran’da, Gülsuyu, Başıbüyük, Fındıklı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde 9 Haziran’da açılacak. 
 

Tarih : 02.06.2023

Haber Fotoğrafları

📆 04 Haziran 2023 Pazar 22:48   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir