MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, maltepe, Manşet » Maltepeli kadınlara ilkyardım eğitimi
Maltepeli kadınlara ilkyardım eğitimi

Maltepe Belediyesi, Başıbüyük Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki kadınlara ilk yardım eğitimi verdi. Temel sağlık bilgisi ve ilk yardım uygulamaları hakkında bilgi verilen eğitim yoğun ilgi gördü.

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü Başıbüyük Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezi, kurulduğu günden bu yana verdiği eğitimlerle dikkat çekiyor.  Merkezde okuma yazma, iğne oyası, makrome, dikiş, örgü gibi meslek edindirme kurslarının yanı sıra geri dönüşüm, aile içi şiddet, hijyen eğitimi, ilk yardım gibi farklı başlıklarda da eğitimler veriliyor. Ayrıca psikologların da katılımıyla dersler düzenleniyor.

Bu kapsamda merkezdeki kadınlara yönelik hem teorik, hem de uygulamalı sağlık ve ilkyardım eğitimi verildi. Maltepe Belediyesi Hastane Müdürlüğü’nde görevli Hemşire Ömür Güden tarafından verilen eğitimde, acil müdahale teknikleri, yabancı cisim çıkarma, büyüklerde ve çocuklarda temel yaşam desteği, acil tedavi ve ilk yardım arasındaki farklar, 112 arandığında neler yapılmalı gibi konular anlatıldı ve yaşam kurtarma zincirini gösterildi. Eğitim sonrası kadınlardan gelen sorular cevaplandırıldı. (06.01.2022)

📆 06 Ocak 2022 Perşembe 22:24   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir