MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, İSTANBUL, maltepe, Manşet, Toplum » Maltepe’ye tramvay geliyor
Maltepe’ye tramvay geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Maltepelileri sevindirecek haber geldi. Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü, Maltepe-Kadıköy arasında hizmet verecek tramvay projesini açıkladı. Projeyi hızla tamamlamak için Maltepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknik kadroları çalışmalarına başladı.

Maltepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen altgeçit projesi sonrası, ilçeye katma değer katacak tramvay projesinin sevincini yaşıyor. 16 istasyonun bulunduğu 13 kilometrelik tramvay hattı, Maltepe-Kadıköy arası ulaşımı daha çevreci, konforlu ve modern hale getirmeyi, trafik sorunlarını gidermeyi, tramvayın geçtiği caddelerin prestijini artırmayı amaçlıyor. Projeyle Maltepe kısmında Altıntepe, Küçükyalı, İdealtepe, Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı ve Cevizli istasyonları kurulacak. Böylelikle Minibüs Caddesi olarak bilinen İstanbul’un en prestijli caddelerinden eski Bağdat Caddesi, yaya, araç ve tramvaylara açık hale getirilecek. Maltepe’ye altgeçit projesiyle kazandırılan ilçe meydanı böylece daha prestijli hale gelecek. Projeyi hızla tamamlamak için Maltepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknik kadroları çalışmalarına başladı.

KILIÇ: “ÇOK HEYECANLIYIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Hepimiz çok heyecanlıyız. Tramvay projesi hem Maltepemize hem de Anadolu Yakası’na büyük değer katacak. Bu konuda başta İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, Genel Sekreter Yardımcı Pelin Alpkökin’e ve tüm teknik ekibimize teşekkür ediyorum. Ekrem Başkanımız sunduğumuz her projede olduğu gibi tramvay projesini de büyük bir titizlikle ele aldı ve proje hayata geçiyor. Herkes çok mutlu. Tramvay hattı eski Bağdat Caddesi olarak bilinen yol üzerinde Kadıköy’e kadar uzanacak. Yıl sonuna kadar projeni. fizibilite çalışmalarını tamamlayıp bir an önce kazma vurmayı hedefliyoruz. Şimdiden hepimize hayırlı olsun.” dedi. 

📆 15 Mart 2023 Çarşamba 21:34   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir