- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Marmara temizliğine destek Pendik’ten; PEAK Dalgıçları dipteki atıkları temizledi

Pendik Belediyesinin Dünya Çevre Günü kapsamında etkinlikleri devam ediyor. 8 Haziran’da gerçekleşen dalış etkiliğiyle Pendik sahilde deniz dibinde bulunan atıklar su yüzüne çıkarılarak temizleme yapıldı.Etkinliğe katılarak çalışmaları inceleyen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin “Elimizden geldiğince bugün buranın temizlenmesi için bir çalışma başlatmış olacağız.Bugün Marmara genelinde başlatılan temizlik çalışmalarına Pendik’ten destek vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Marmara denizinin “deniz salyasıyla” boğuştuğu şu günlerde bir diğer anlamlı çevre etkinliği Pendik sahilde düzenlendi. Vatandaşların çevre hassasiyetinin artması için dalgıçlar deniz dibinden atık topladı.8 Haziran’da gerçekleşen etkinlikte Pendik sahilinde toplanan ekipler kontrollü bir şekilde dalış yaparak denizin altında biriken atıkları yüzeye çıkardı. Pendik Belediyesi PEAK, İHH, Teknopark, Sahil Güvenliği ve Gedik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul Tershanesi Deniz Kıdemli Albay Serkan Demirtaş, Teknopark Genel Müdürü Bilal Topçu ve İHH yetkilileri de katıldı. Düzenlenen etkinlikte Pendik Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerine bağlı dalgıçlar kontrollü bir şekilde dalış yaparak hem su altı musilaj durumunu kayda aldı hem de dibe batmış lastik, şişe, metal ve plastik gibi atıkları temizledi. Bölgede herhangi bir acil durum oluşması durumunda müdahale etmek üzere yine PEAK ekipleri ve arama kurtarma köpekleri de yer aldı.

“Marmara genelinde başlatılan temizlik çalışmalarına Pendik’ten destek vermeye çalışıyoruz”

Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi ve sahilin temizlenmesi adına daha önce bölgede uzun süredir terk edilmiş halde bulunan gemiler, Başkan Ahmet Cin’in çabalarıyla sahilden kaldırılmıştı. Yine Pendik sahilinin temizlenmesinde seferber olan ekiplerin çalışmalarını bölgede inceleyen Başkan Ahmet Cin, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi adına yapılan projeler hakkında “Gedik Üniversitemiz, Teknoparkımız ve Tersane Komutanlığımızla bir organizasyon gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince bugün buranın temizlenmesi için bir çalışma başlatmış olacağız. Zaten öğleden sonra da temizlik çalışmasıyla ilgili bakanlığımızın bir projesi başlayacak. Pendik’te de bu çalışma olacak. Tüm Marmara’da müsilajla ilgili koordineli bir çalışma olacak. Sivil toplum örgütleri burada, İHH Vakfımız burada, belediyemize ait PEAK organizasyonu burada… Dolayısıyla bugün Marmara genelinde başlatılan temizlik çalışmalarına Pendik’ten destek vermeye çalışıyoruz.”ifadelerinde bulundu.

Çevre Günü etkinlikleri 7 Haziran’da sergiyle başlamıştı.

Öte yandan geçtiğimiz gün “5 Haziran Dünya Çevre Günü” münasebetiyle çarşıdaki Şelale Meydanı’nda çevre günü etkinliği gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında alanda başta geri dönüşüm firmaları olmak üzere ve çevre gönüllüsü sivil toplum kuruluşlarına ait stantlar kuruldu. Vatandaşlara broşürler dağıtıldı. Alanda, elektronik atıklardan yapılmış heykel sergilendi. Aynı zamanda çocuklar için bilgi yarışması düzenlendi.Yarışmada çocuk ve gençler hem bilinçlendi hem de eğlenceli vakit geçirdi.