MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet, pendik, Toplum » Martı Çocuk Akademisi
Martı Çocuk Akademisi

Martı Çocuk Akademisi Projesi’yle Pendik Belediyesi sosyal yardım hizmetlerine dahil olan ailelerin çocuklarına fırsatlar sağlanıyor. Çocuklar etüd, kitap okuma kulübü ve çeşitli etkinliklerden yararlanıyor.

Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü sosyal yardım desteği alan ailelerin çocuklarına birçok fırsat sağlıyor. Çocukların yararlanabileceği hizmetler arasında kitap okuma kulübü, etüdler ve sosyal etkinlikler de yer alıyor. 10 öğrencili okuma gruplarında her gruba bir öğretmen atanıyor ve bu kişiler Pendik Gönüllüleri arasından seçiliyor. Pek çok farklı meslek ve yaş grubundan gönüllünün öğretmenlik yaptığı okuma gruplarında iki haftada bir kitap okunuyor.

Kitaplar yine belediye tarafından temin ediliyor ve kitap bittiğinde çocukların kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri adına sohbetler gerçekleştiriliyor. Toplam 95 çocuğun yararlandığı kitap okuma gruplarında ileride İngilizce ve Arapça kitaplara da yer verilmesi planlanıyor. Yine Pendik Gönüllüleri arasında bulunan öğretmenler tarafından çocuklara etüd dersleri veriliyor. Etüdlerde 4. sınıf ile 8. sınıf arası Türkçe, İngilizce, Matematik ve Fen dersleri veriliyor.

Çocukların becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor

Tüm hizmetlerin yanında çocukların farklı becerilerini geliştirmelerine, sosyalleşerek farklı alanlar denemelerine yönelik etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. Yapılacak etkinlikler arasında sinema yorumlama, yabancı dilde kitap okuma kulüpleri ve gençlik kampı gezisi yer alıyor.

Pendik Gönüllülerine katılarak Martı Çocuk Akademisinde yer almak isteyen vatandaşlar pendikgonullusu.pendik.bel.tr/gonulluol internet sitesinden başvurabiliyor.

Galeri
📆 26 Mayıs 2021 Çarşamba 12:23   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir