MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, maltepe, Manşet » Meclis Toplantısı’nda Meydan Projesi konuşuldu
Meclis Toplantısı’nda Meydan Projesi konuşuldu

MALTEPE BELEDİYE MECLİSİ ARALIK AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Aralık ayı Meclis Toplantısı’nda Maltepe Meydan Projesini anlattı. Trafik sorununun toptan çözüleceğini müjdeleyen Başkan Kılıç, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız iş birliği ile 18 ay gibi kısa bir sürede proje tamamlanacak” dedi.

Maltepe Belediyesi’nin aralık ayı olağan toplantıları Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde başladı. Toplantıyı yöneten Maltepe Belediye Meclisi ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 2021 yılının son toplantısını gerçekleştirdiklerini anımsatarak emeği geçen çalışma arkadaşlarına, bürokratlara, basın mensuplarına teşekkür ederek yeni yıllarını kutladı. Maltepe’nin temel sorunlarından bir tanesinin trafik sorunu olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Bu dönem el birliğiyle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da ciddi takipleri sonucunda Maltepe Meydan Projesi’ne kavuştu. Şu anda çalışmalar başladı. Şantiyemiz kuruldu. Allah nasip ederse 18-19 ay gibi bir sürede Maltepe’deki trafik sorununu kökten çözeceğiz. Şimdiden Maltepe’mize hayırlı olsun. Maltepe merkezinde şantiyenin kurulması nedeniyle meydanda bir buçuk yıl sürece esnafımız, vatandaşımız rahatsız olacak. Şimdiden huzurlarınızda tüm hemşehrilerimize, esnafımıza anlayış ve destekleri için teşekkürü bir borç biliyorum. Tamamlandığında Maltepe daha modern bir kent merkezine kavuşmuş olacak.” dedi. Altayçeşme Mahallesi’nde İstiklal Caddesi’nin sahil yoluna bağlanan kısmında var olan yolun genişletilmesi yönünde yıllardır vatandaşların talepleri bulunduğunu anımsatan Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle yaptıkları iş birliği sonucunda kısa bir sürede yol çalışmasının tamamlanarak, buradaki trafik sorununun ortadan kaldırıldığını söyledi.  

 

4 SİYASİ PARTİNİN YÖNETİMLERİNİ TEBRİK ETTİ 

 

CHP Maltepe İlçe Başkanlığı’na olağanüstü kongrede yeniden seçilen Ali Cengiz Erol’a başarılar diledi. Kılıç, “Bu yarışta yedi yıldır birlikte çalıştığımız, Maltepe Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız Özgür Aksoy’da vardı. Aksoy, aday olmak için meclis üyeliğinden istifa etti. Kendisine sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Maltepe Belediye Meclisi’ne yedek üye birinci sıradan seçilen  Murat Zeynel Ceylan’a yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi. Kılıç, yenilenen DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi Maltepe ilçe yönetimleri ile AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı görevine getirilen Erdoğan Akkaya’yı da tebrik etti. Kılıç, geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden İmranlı Belediye Murat Açıl’a, koronavirüs nedeniyle hayatını  kaybeden Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli Fatih Tugal’a Allah’tan rahmet diledi.  

ARNAVUTLUK ELBASAN BELEDİYE BAŞKANI KONUK OLDU 

Toplantıya kardeş kent projesi kapsamında Maltepe’yi ziyaret eden Arnavutluk Elbasan Belediye Başkanı Gledian Llatja’da katıldı. Arnavutluk ile Türkiye’nin tarihi dostluk ve kardeşlikleri bulunduğunu ifade eden Llatja, Maltepe ve Elbasan belediyelerinin tecrübelerini paylaşarak kültürel açıdan birbirlerine destek olacaklarını söyledi. (06.12.2021) 

Tarih : 06.12.2021

📆 07 Aralık 2021 Salı 21:04   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir