MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, maltepe, Manşet » Medyanın toplumsal rolü ve geleceği Maltepe’de tartışılacak
Medyanın toplumsal rolü ve geleceği Maltepe’de tartışılacak

Maltepe Belediyesi’ “Dijitalleşen Dünyada Medyanın Toplumsal Rolü” başlığıyla uluslararası bir medya forumuna ev sahipliği yapıyor. 16 Aralık Cuma günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan Maltepe Medya Forumu’na 11 ülkeden 25 gazeteci katılacak.

Maltepe Belediyesi, Dijitalleşen Dünyada Medyanın Toplumsal Rolü başlığıyla uluslararası bir medya forumuna ev sahipliği yapıyor. ‘Maltepe Ekonomi Forumu’, ‘Maltepe Kadın Forumu’, ‘Yeni Dönemde AB ve Türkiye Forumu’ ve ‘Ahmet Yesevi Sempozyumu’nu düzenleyen Maltepe Forum çatısı altında gerçekleşiyor. Maltepe Belediyesi’nin 16 Aralık Cuma günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ev sahipliği yapacağı ve beş oturumda gerçekleşecek olan forumda ‘Alternatif Medyanın Rolü’, ‘Küresel Krizler ve Medyanın Rolü’, ‘Medyanın Toplumsal Barışa Katkısı’, ‘Yeni Dünya Düzeni ve Dijital Medya’ ve ‘Alternatif Medyanın Geleceği’ konuları ele alınacak.

11 ülkeden 25 gazeteci katılıyor

Maltepe Medya Forumu’na 11 ülkeden 25 gazeteci katılacak. 16 Aralık Cuma günü saat 9.00’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Azerbaycan’dan Büyük Kurtuluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından, “Alternatif Medyanın Rolü” başlıklı ilk oturum, Necdet Saraç moderatörlüğünde yapılacak. İlk oturuma gazeteciler Adnan Bulut, Bengü Şap Babaeker, Özgür Yici ve Zeynel Lüle konuşmalarıyla katkı sağlayacak. Türkiye ve dünyada dijitalleşen medya ve yeni medyanın ele alınacağı forumda ikinci oturum “Küresel Krizler ve Medya’nın Rolü” olarak belirlendi. Gürsel Köksal moderatörlüğünde yurtdışından gelen gazeteciler ekonomi ve medya üzerine konuşacak. Alman gazeteci Rainer Thomas Hermann, Yunan gazeteci Stelyo Berberakis ile Rusya’dan Marina Mishunkina oturumda söz alacak.

Geleneksel medyaya yeni alternatifler

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek “Dijitalleşen Dünyada Medyanın Toplumsal Rolü” forumunda 3’ncü oturum “Medyanın Toplumsal Barışa Katkısı” üzerine yapılacak. Oturumun moderatörlüğünü İbrahim Varlı üstlenecek. Yakutistan’dan Semenova Kristina, Arnavutluk’tan Robert Rakipillari, İran’dan Seyed Mehdi ve Kuzey Makedonya’dan Admir Kjose, medyanın toplumsal barış ve savaş karşıtlığı üzerine görüş bildirecek.
Günün dördüncü oturumunda gelişen teknolojiyle birlikte küreselleşen toplumların medyayla ilişkileri ele alınacak. “Yeni Dünya Düzeni ve Dijital Medya” başlığıyla yapılacak oturuma gazeteci Cüneyt Akman moderatörlük yapacak. Akman’ın yönetiminde Özbekistan’dan Firuza Gafurova, Yunanistan’dan Nikolaos Georgiadis, Kuzey Makedonya’dan Zirjeta Jajaga, ve Kosova’dan Dafina Teliqi görüşlerini sunacak.
“Dijitalleşen Dünyada Medyanın Toplumsal Rolü” forumu 5’nci ve son oturumla kapanacak. “Alternatif Medyanın Geleceği” temalı son oturumu gazeteci Fatih Polat yönetecek. Geleneksel medyanın yerini alması öngörülen yeni mecralarla ilgili fikirler tartışılacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Hüseyin Emekçi, Karadağ’dan Ilmira Lika, Kazakistan’dan Kurmet Doszhanova ve Kosova’dan Ramize Murtezi Shala forumun son oturumunda görüş bildirecek. 
Maltepe Forum (maltepeforum.org) çatısı altında düzenlenecek olan “Maltepe Medya Forumu” ile medyanın geleceği Maltepe’de masaya yatırılacak. 

PROGRAM

16 Aralık 2022

Yer: Yaşar Kemal Kültür Merkezi – Maltepe
Konu: Dijitalleşen Dünya’da Medyanın Toplumsal Rolü

07.00–08.30 Kahvaltı

09.00- 09.30
Açılış konuşmaları:

Ali Öztunç, CHP Genel Başkan Yardımcısı
Fazil Mustafa, Azerbaycan, Büyük Kurtuluş Partisi Genel Başkanı, Milli Meclis Kültür Komisyonu Başkan Yardımcısı
Ali Kılıç, Maltepe Belediye Başkanı

09.30 -10.45

I. Oturum:
Alternatif Medyanın Rolü
Moderatör: Necdet Saraç
Konuşmacılar: Adnan Bulut, KRT TV, Bengü Şap Babaeker, HALK TV, Özgür Yici, İKİNCİ YÜZYIL, Zeynel Lüle, TELE 1

10.45- 11.00 Kahve Arası

11.00- 12.15

II. Oturum:
Küresel Krizler ve Medyanın Rolü
Moderatör: Gürsel Köksal
Konuşmacılar: Rainer Thomas Hermann, Almanya, Stelyo Berberakis, Yunanistan, Doç. Dr. Marina Mishunkina, Rusya

12.15-12.30 Toplu Fotoğraf Çekimi

12.30- 13.30 Öğle Yemeği

13.30 -14.45

III.Oturum:
Medyanın Toplumsal Barışa Katkısı

Moderatör: İbrahim Varlı
Konuşmacılar: Semenova Kristina, Yakutistan, Robert Rakipllari, Arnavutluk, Seyed Mehdi Mousavi, İran, Admir Kjose, Makedonya

15.00 -16.15

IV.Oturum:
Yeni Dünya Düzeni ve Dijital Medya

Moderatör: Cüneyt Akman
Konuşmacılar: Firuza Gafurova, Özbekistan; Nikolaos Georgiadis,Yunanistan; Zirjeta Jajaga, Makedonya; Dafina Teliqi, Kosova

16.15-16.30 Kahve Arası

16.30.17.45

V.Oturum:
Alternatif Medyanın Geleceği

Moderatör: Fatih Polat
Konuşmacılar: Hüseyin Ekmekçi, KKTC, Ilmira Lika, Monte Negro (Karadağ) Kurmet Doszhanova, KazakistanRamize Murtezi Shala, Kosova
 

Tarih : 12.12.2022

Haber Fotoğrafları

📆 12 Aralık 2022 Pazartesi 20:36   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir