- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Kartal Belediyesi’ne Ziyaret

Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kartal Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bilişim alanındaki gelişmeleri ve sistemlerin nasıl işlediğini yerinde görme fırsatı buldu. Bilgi İşlem Müdürlüğü yetkililerinden sistemin işleyişi ve yapısı ile ilgili bilgi alan öğrenciler, ısısı düşük ve nemi de sürekli kontrol altında tutulan sistem odasını, büyük bir merakla inceledi.

2 binden fazla çalışanın ve 30 dış birimin yanı sıra; büyük bir hizmet binasının içinde yer aldığı devasa bir bilişim sistemine sahip olan Kartal Belediyesi’ni, meslek lisesi öğrencileri ziyaret etti. Öğretmenleri ile birlikte Kartal Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nü ziyaret eden öğrencilere, birimin yetkilileri ve sistem yöneticilerinden oluşan bir ekip bilgi verdi.

Okulda öğretilen teknik ve teorik bilgilerin, Kartal Belediyesi’nde daha da ileri uygulamalarla hayata geçirildiğini kaydeden bilgi işlem ekibi, teknolojide gelinen nokta ile Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün belediyenin önemli yapılarından biri durumuna geldiğini söyledi.

Öğrencilere daha sonra sistem odasını gezdiren ekip, ısısı özellikle düşük tutulan ve nemi de kontrol altında bulundurulan sistem odasının, türünün en iyi örneklerinden biri olduğunu belirtti. Özel klimalar ve güç sistemleriyle kontrol altında tutulan sistem odasında belediyenin tüm sisteminin veri bankasının saklandığı, sürekli yedeklendiği ve 30 farklı dış birimin de buradaki sistem ile entegre çalıştığı öğrencilere aktarıldı.

Son olarak siber saldırıların yoğun olduğu bir dönemin yaşandığını kaydeden ekip, belediyenin sistemini ve veri bankasını da bu saldırılardan korumanın, müdürlüğün en önemli görevlerinden biri arasında yer aldığını belirtti. Öğrencilerin da zaman zaman sorularıyla katıldığı araştırma gezisi, yaklaşık 2 saat sürdü.