- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

OĞUZ ÇEPNİ BOYU BİRLİĞİ 2. ULUSAL ÇALIŞTAYI ÜSKÜDAR’DA BÜYÜK KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

Bilindiği üzere ilk çalıştay toplantısını Türkiye nin heryerinden katılımla, Bin yıllık kardeşlik buluşması adı altında 17 kasım 2019 tarihinde İstanbul Maltepe’de gerçekleştiren Çepni ler birleşme kararı almıştı.

Oğuz Çepni Boyu Birliği 29 Aralık Pazar günü 2. Büyük Çalıştay toplantısını İstanbul Üsküdar Belediyesi çavuşdere yerleşkesi mavi salonunda ilk toplantıya göre çok daha görkemli bir katılımla gerçekleştirdi.

Oğuzların 24 boyundan en kalabalık olanlarından Türkiye, Azerbaycan ve Balkanlardaki Türklerin atası olalarak kabul edilen OĞUZHAN ın soyundan gelen Çepni ler, Türkiye nin heryerinden Üsküdar daki 2. Organize edilen çalıştay toplantısına adeta akın ettiler.

Türkiye nin yaklaşık elli vilayetinden iki yüz üst düzey temsilcinin katılım sağladığı çalıştay toplantısına yoğun katılımın olması gözlerden kaçmadı.

Toplantıya Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen , İşadamları, Stk başkanları, Bürokratlar, Akademisyenlerden Prof Necati Demir, Prof Harun Demirkaya, Doç M Hanefi Bostan, Tarihci Ayhan Yüksel Birlik, Federasyon, Konfederasyon başkanları, Sanatcılar, İnanç önderleri, Siyasetciler, Emekli Korgeneral Selahattin Uğurlu, Meslek gurupları ve Dernek başkanları yoğun katılım sağladılar.

Sabah kahvaltısıyla başlayan çalıştay toplantısı,
Saat 11:00 de Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra kürsü konuşmalarıyla devam etti.
Açılış konuşmasını birliğin başkanlığını yürüten Harun Özdemir in Çepni boyu birliği oluşumu ve geleceği hakkında bilgilendirme yaparak başlattı.
Özdemir konuşmasını, Birliğin oluşumunda destekleri olan Sırrı Oğuz, Adem Dağıdır, Ali İhsan Çepni, Mesut Altıntaş, Hüseyin Koca, Ferdi Kılınç ı yanına alarak yaptı.

Sonrasında çalıştay toplantısını yönetmek için divan başkanı ve heyeti oluşturuldu.
Divan başkanlığına prof Harun Demirkaya, Divan üyeliklerine Prof Necati Demir, Doç M Hanefi Bostan, Sırrı Oğuz ve Harun Özdemir seçildi.

Divan oluşumundan sonra çalıştaya katkı sunmak için söz isteyen katılımcılara gündemle ilgili sırasıyla beşer dakika söz verildi.
Kürsüde söz alıp konuşma yapanlar,
Hilmi Türkmen Üsküdar belediye başkanı, Prof Necati Demir, Doç M Hanefi Bostan, Sırrı Oğuz Emk Bürokrat, Fahreddin Besli Yörük Türkmen dern başk, Emk Korg Selahattin Uğurlu, Adem Dağıdır İşadamı, Ayhan Yüksel Tarihci Yazar, Sutkı Ada Karadeniz konfederasyonu genel başkanı, Mehmet Yaşar Büyükbayrak Urfa Siverek Çepni Köyü Muhtarı, Adnan Odabaş İşadamı, Mesut Altınbaş Gaziantep Çepni Derneği başk vkl, Turgut Korkmaz Emk Öğretmen, Fikret Poyrazoğlu Özbalkangücü spor kulübü derneği başk vkl, Hürriyet Cemal Özkaynak Dünya İşitme engelli federasyon genel başkanı, Muharrem Dalgıç Ordu Gölköy kuzören dern başk, Ferdi Kılınç İzmir Bergama Seyyid Köse Süleyman dern başkanı, Erdoğan Bekçi, Abdurrahman Ada Esenyurt Belediye Başk Yrd, Bayram Erat Pomak dernekler federasyon genel başkanı, Yaşar Saka Sakarya dernekler Birliği başkanı, Ali Ekber Yıldırım Antalya Yavuzeli dernek başkanı, Kadri Kara Erzurum Narman suvaroğulları ailesi adına, Sakine Dağıdır Güvenç Abdal derneği genel başkanı.
konuşmacılar kürsüden söz alıp fikirlerini ve birliğin gelecekte yürümesi gereken yol haritalarının aktarıldığı çalıştayda, Tarih, Ekonomi, Kültürel birliktelik, Türklerdeki tarihsel göç hareketleri, Çepni boyu birliğinin yasal statüde sağlanması konularında olumlu görüşlerini aktardı. Bazı konuşmacılar kendi hayat deneyimlerinden özetle birliğin nasıl sağlanması gerektiği hakkında fikirler beyan edildi.

Sonuç olarak Oğuz Çepni Boyu Birliği nin Dünya çapında ve Türkiye özelinde örgütlenmesine, Türkiye deki bütün boydaşlarına ulaşıp resmi olarak federasyon çatısı altında birleşilmesine karar verildi.
Dernekleri olmayan bölgelerdeki Çepni boydaşların dernekleşmesine veya kurulmuş olan derneklere üye olup bu derneklerden federasyonun bünyesine katılmaları öneri olarak verildi.

Türkiye de bağımsız, siyaset ve inanç üstü en büyük Sivil Toplum Kuruluşundan birinin daha doğuşuna çok yakın bir tarihte şahit olacağız.
Hayırlı olsun dileklerimizle darısı diğer Oğuz boylarının birliklerinin sağlanmasına diyoruz.

Oğuz Çepni Boyu Birliği