MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Manşet, Toplum » ONLAR ARTIK ŞİLEYE EMANET
ONLAR ARTIK ŞİLEYE EMANET

Ülkemizde yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem felaketi sonrası farklı illerden ilçeye gelen 900’ü aşkın afetzedeye kucak açan Şile, kamu kurumlarının koordinasyonu ve Şile Belediyesinin destekleriyle afetzedelerin yaralarını sarıyor.
 
İhtiyaçlar Tek Tek Tespit Ediliyor ve Gideriliyor
Şilelilerin yoğun destekleriyle toplanan yardımlar ve Şile Belediyesinin organizasyonuyla deprem bölgesine ulaştırılmaya devam edilirken bir yandan da ilçeye gelen afetzedelere de yardım eli uzatılıyor. Şile Belediyesinin ve kamu kurumlarının işbirliği ile  Şile’ye gelen afetzedelere gıdadan, giyim ürünlerine, kişisel bakım ve hijyen malzemelerinden, oyuncağa, kırtasiye ürünlerinden acil ihtiyaç malzemelerine kadar birçok farklı kalemde yardım malzemesi Şile Belediyesi tarafından afetzede ailelere ulaştırılıyor. Yakınlarının evlerinde ve ilçede bulunan konaklama tesislerinde misafir olan afetzedelerin günlük ve acil ihtiyaçları Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tek tek tespit edilerek hazırlanan kolilerle ailelere ulaştırılıyor.  Ayrıca afet bölgesinden gelen ailelerin kırtasiye, hijyen kolisi, gıda kolisi ve kıyafet gibi ihtiyaçları Şile Kapalı Spor Salonundan da temin edilebiliyor.
 
Şile Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Seansları Başladı 
Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan uzman psikologlar eşliğinde başlatılan psikolojik danışmanlık seansları ile Şile’de bulunan her yaştan afetzede terapi almaya başladı. Ülkece yaşanan zor süreç sonrası normal hayata daha kolay adapte olabilmek ve paylaşımda bulunmak isteyen ailelerimiz 444 74 53 / 380’den Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ulaşabilirler.
  
“Bizler Bu Zor Günleri Hep Birlikte Birlik Ve Beraberlik İçinde Aşacağız.’’
Hem depremin yaşandığı bölgedeki kardeşlerimiz, hem de Şile’de bulunan aileler için tüm imkanlarını seferber ettiklerini açıklayan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “”Depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarımızı seferber ederek afet bölgelerinde birçok çalışma yürüttük. Hatay’da bulunan aşevimiz, sosyal marketimiz, sağlık ünitemiz özellikle Antakya’daki kardeşlerimiz için bir moral noktası oldu. Geride kalan süreç içerisinde Şilemize afet bölgelerinden gelen ailelerimizin, kardeşlerimizin de her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Bizler bu zor günleri devletimizle, milletimizle ve Şileli hemşehrilerimizin destekleriyle birlik ve beraberlik içinde aşacağız. Buna inancımız tam. Bu süreçte büyük destekler veren Şileli hemşehrilerime de çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.
 

📆 27 Şubat 2023 Pazartesi 16:22   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir