- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

”ONLAR ERDİ MURADINA,BİZ ÇIKALIM KEREVETİNE”

Kartal Masal Müzesi,Masal Festiveli etkinliği çocukların masallarda buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Yaşamın içindeki her duyguyu sanatsal titizlikle çocuklarla buluşturan ve her fırsatta önceliği çocuklara veren Kartal belediyesi,üç gün süren Masal Festivali projesi kapsamında çocuk ları masallarla buluşturdu. Masal Festivali 23 Ağustos pazar günü saat ;16;00’da ilk açılışını Kartal belediye başkanı Gökhan Yüksel ve Sunay Akın’ın katılımıyla gerçekleşti.

Festivalin ilk gününde Masal Müzesi Kartallı çocuklar ve aileleri tarafından doldu taştı.Kartallı çocuklar kendileri için hazırlanmış mısır ve pamuk şekeri ile karşılandı.Etkinlikte bahçenin giriş bölümüne dev sahne kurulurken ,diğer bölümlerinde çocuk Tiyatro gösterileri ve etkinlik bölümleri ayrı ayrı hazırlandı.

MASAL FESTİVALİNİN BİRİNCİ GÜNÜ ETKİNLİK

Kurulduğu günden bu yana birçok kültür ve sanat etkinliğine imza atan Kartal Belediyesi Masal Müzesi, kapılarını bu defa ‘’Masal Festivali’’ için açtı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde, 23-24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleşen masal festivalde biri,nci günü birbirinden değerli yazarların, sanatçıların ve eğitimcilerin katılımlarıyla atölye çalışmaları, söyleşiler, konserler, tek kişilik performanslar ve animasyon gösterileri gerçekleşti.

MASAL FESTİVALİNİN İKİNCİ GÜNÜ ETKİNLİK”

Masal festivalinde ikinci gün çocuklar Nasrettin hocanın canlı figüranıyla adeta Masallar Diyarına yolculuğa çıkarken.Masal Müzesi bahçesi duvarlarına kendi hayallerini çizdiler.Ebruli sanatınında çocuklara gösterildiği Festivalde en az çocuklar kadar ailelerde keyifli bir gün geçirdiler.Festivalde ikinci gün akşam saat;21;00’da Sunay Akın’ın sahne almasıyla son buldu.

ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ IŞIK GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel öncülüğünde gerçekleşen Masal Festivalinde çocukların gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi.Masal dinletisiyle Hayallerde yolculuk yapan çocuklar,çocuk Tiyatrolarıyla gözlerindeki ışık ve mutluluk gözlerden kaçmadı.Çocuklar için masal kitaplarıyla ,dolu tezgahlar açılan Festivalde kimi çocuk bahçe içinde kitap okudu,kimi ise taşlara renkli resimler çizdiler.Yani bu bölümde çocuklar çok mutlu oldular.

MASAL FESTİVALİ ÜÇÜNCÜ GÜNÜ ETKİNLİK

Festivalin üçüncü ve son günü olmasına rağmen Kartal belediyesi Masal Müzesi bahçesi dolup taştı.Festivale sadece Kartallı değil ,çevre ilçelerden vatandaşlar akın etti.

Kültür ve sanatın bir arada buluştuğu etkinlik, Ulusal kanallarında dikkatini çekerek programlarında yer verdi.Tiyatro oyuncusu Sevinç Erbulak’ın sahne aldığı üçüncü günde çocuklara Masal dinletisi sundu.Akşam saat ,21;00’da Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü’nün sahne aldığı Masal Festivali Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımıyla gerçekleşti.

”KARTAL SANATIN VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ OLMA YOLUNDA KOŞUSUNA DEVAM EDECEK”

Başkan Gökhan Yüksel söz alarak şu ifadelere yer verdi; Başkan Gökhan Yüksel’den Çocuk Kütüphanesi Müjdesi.
Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel,üç gün süren masal festivali sonunda ,sahne alan Levent Üzümcü’ye Kartalın simgesi olan Kartal heykeli hediye etti.

Yüksel Levent Üzümcü’ye teşekkür ederken ,üç gün süren Masal Festivalinde Kültür ve Sanatı Çocuklarımızla ve Kartallı komşularımızla buluşturduk ve bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz Kartal sanatın ve Kültürün merkezi olma yolunda koşusuna devam edecektir dedi.
Başkan Gökhan Yüksel sözlerini Kartalda yakın zamanda açılışı gerçekleşecek olan çocuk Kütüphanesinin Müjdesini vererek ve Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü’yü açılışa davet ederek tamamladı. Onlar ermiş Muradına,Biz çıkalım kerevetine,işte Masal Festivali üç günlük serüvenini ileriki dönemlerde dahada perçinleştirme yolunda tamamlamış oldu.

Böyle güzel Sanatın,Kültürün ve Eğitimin birarada buluştuğu Masal Festivaline öncülük eden başta Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel Olmak Üzere ,Kartal belediye Başkan yardımcısı Adem Uçar,Kartal belediyesi basın yayın Müdürü Hüseyin Güler,Kartal belediyesi Kartansaş A.Ş ‘ye ,Kartal belediyesi Kültür Müdürlüğü ,üç günlük Festival boyunca gelen vatandaşları son derece kibar ve ilgiyle karşılayan Kartal belediyesi personeline ve tüm emeği geçen yetkililerini kutlar başarılarının devamını dileriz.

HABER FOTO;NURAY YILMAZ

Galeri

[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]
[10]
[11]
[12]
[13]
[14]
[15]