- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Pendik’te 22 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yurt genelinde gerçekleştirdiği “Bugün Fidan Yarın Nefes” Projesi kapsamında Pendik’te 22 bin fidan toprakla buluştuTörende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin “Pendik’te kişi başına düşen yeşil alan miktarı dünya ortalamalarının üzerinde. Bu kampanyayla bu oran daha da artacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın organizasyonuyla 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Bugün Fidan Yarın Nefes” Projesi kapsamındaPendik’tebinlerce fidan dikildi. Etkinliğe STK’lar, siyasi partiler, öğretmen ve öğrenciler dahil toplumun tüm kesimleri katıldı. Aynı zamanda “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak nitelendirilen “11 milyon fidan dikimi” etkinliğinde Pendik`te 22 bin fidan toprakla buluşmuş oldu. Fidanlar yurt genelinde olduğu gibi saat 11:11’de toprağa dikildi.

Pendik’teki yeşil alan miktarı ülke ortalamasının üstünde

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik’te kişi başına düşen yeşil alan miktarınınDünya Sağlık Örgütü`nün belirlediği miktarın üzerinde olduğunu söyledi. Dikilen 22 bin fidan ile bu miktarın daha da artacağını belirten Başkan Ahmet Cin “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kişi başına 9 metrekare yeşil alan düşmesi gerekiyor. Pendik’te ise bu rakam 12.7 metrekare. Bu kampanyayla bu rakam hem Pendik’te hem de Türkiye genelinde daha da artacak.” dedi.

img [1]
img [2]
img [3]
img [4]
img [5]
img [6]
img [7]
img [8]