MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » ‘’Pınar Celep;Çocuk Yetiştirmek, Bir İnsanın Başına Gelebilecek En Zor, Aynı Zamanda En Muhteşem Duygudur’’
‘’Pınar Celep;Çocuk Yetiştirmek, Bir İnsanın Başına Gelebilecek En Zor, Aynı Zamanda En Muhteşem Duygudur’’

Kartal’da bulunan Özel Pınar’ın Şekerleri  Müzik anaokulu sahibi (Eğitimci)Pınar Celep ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

Eğitim ve çocuklarımızı ilgilendiren bu güzel söyleşiyi sizlerle paylaşıyoruz.

N.Y: Pınar hanım bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz, sizi tanıyarak başlayalım mı söyleşimize…

P.C: Bende bizlere bu imkanı sunduğunuz için teşekkür ediyorum.

Lise tahsilimden sonra hayalim olan konservatuar eğitimime başladım…İlk başlarda part time aldığım konservatuar eğitimimden sonra Yıldız Teknik Üniversitesine girdim ve birincilikle bitirdim ,böylece müzik hayatım başlamış oldu.

”Müzik benim olmazsa olmazlarımdandır.”

Beş yıllık bir Üniversitesi eğitimim oldu. Daha sonra yüksek lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladım.

Çocukları çok sevdiğim için yurt dışında eğitimler alarak eğitimci sertifikası aldım.

Türkiye’nin en önemli okullarında eğitimci olarak görev yaptım. Şu anda doktora sürecindeyim evliyim iki çocuk annesiyim.

2018 yılında kendi adımı verdiğim ‘’Özel Pınarın Şekerleri müzik anaokulunu kurdum ve işimizin başında değerli deneyimli arkadaşlarımla birlikte çocuklarımıza eğitim vermeye devam ediyoruz.

N.Y: Pınar hanım covid-19 salgınını nasıl atlattınız ve bu süreçte ne gibi zorluklar yaşadınız ? Önleminizi nasıl aldınız?

PC : Evet Ülkemizi etkisi altına alan Korona salgını bir çok sektörü etkilediği gibi Eğitim sektörünü de büyük derece de etkiledi.

Pınarın Şekerleri Anaokulu olarak biz çok etkilenmedik, çünkü önlemlerimizi neredeyse tam olarak almıştık.Velilerimiz de çok bilinçliler bu bizim ayrıca bir şansımız oldu, buradan onlara teşekkür ediyorum.

Okul olarak dezenfektasyon temizliğini rutin olarak yapılıyordu.Hijyen kurallarına her birimiz azami şekilde dikkat ediyorduk.Galoşsuz veli ve çoçuklarımzı içeriye almıyorduk .Beslenmeye yine çok dikkat ediliyordu.

Korona virüs salgını ile mücadelede alınan tüm önlemler kurumumuzda alınmakta olduğu için Velilerimiz gönül rahatlığı ile çocuklarını bizlere teslim ediyor buda bizim için mutluluk verici bir durum.

N.Y: Okulda kaç öğrenci mevcut?

P.C: Bizim kontenjanımız 99 ve biz bunu hep dolduruyoruz ,şu anda sadece 5 kontenjanımız kaldı.

22 personeliz tüm eğitimcilerimiz dalında uzman ,deneyimli kadro ile ilerliyoruz. Ben bir anne olarak zamanında çalıştığım özel okulda hangi dersi alıyorsa ,kurumumuzda da aynı eğitimleri alıyor .Burada çocuklarla 8 saat birlikte oluyoruz o saatten sonra çocuklar aileleri ile birlikte oluyor bu nedenle velilerimiz ile çeşitli eğitici etkinlikler yapıyoruz .

Pandemi nedeniyle birçok etkinliğimiz iptal olsa da yeniden güzel günlere kavuşacağımız günleri iple çekiyoruz ,Velilerimizle birlikte aile danışmanlarımız  eşliğinde aile seminerleri düzenliyoruz.

Amacımız; Çocukların öğrenme faaliyetlerinde kazanacakları bilgi ve becerileri ile çocukların bilişsel gelişim özelliklerine göre uygun etkinlikler hazırlayarak , çocuğun bilişsel gelişimini destekleyecek şekilde düzenlemektir. Bilişsel gelişimle ilgili bazı kavramlar ise;

     -Yetenek

     – Algı

    – Dikkat

    -Kavram oluşturma

   – Akıl yürütme ve problem çözme

    – Yaratıcılık

Eğitim sistemimizde ilköğretimin ilk kademesinin başlangıcı olan , okul öncesi eğitim etkinliklerinden biriside okuma yazmaya hazırlık çalışmalarıdır. Bu çalışmalarda;

    -İnce kas gelişimini destekleme ve el-göz koordinasyonunu geliştirme

    -Çocukların dikkat süresini uzatma

    – Verilen yönergeleri anlayarak uygulama

    – Verilen nesneleri şekillendirme

    – Hikaye oluşturma

    – Çizgi çalışmalarına yer verilmektedir.

Unutmamalıyız ki okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesi gibidir.

Anaokulumuz da yemek hizmetlerinin, sağlık ve beslenme koşullarına, öğrencilerimizin yaş ve gelişim düzeylerine uygun bir şekilde yürütülmesi temel ilkemizdir.

Yemeklerimiz beslenme uzmanlarının önerisiyle hazırlanır mevsimine uygun olarak besinlerle okul yemekhanesinde günlük ve taze olarak pişirilmektedir.

Aylık yemek listeleri okulumuz tarafından hazırlanmaktadır. Oluşturulan listeler velilere ve çalışan personellere gönderilmektedir.

N.Y: Bu güzel kurumun kurucusu eğitimci Pınar Celep son olarak şunları söyledi bize…

BİZ MUTLU BİREYLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

‘’ Çocuk Yetiştirmek, Bir İnsanın Başına Gelebilecek En Zor, Aynı Zamanda En Muhteşem Duygudur.

Bir Bebek Doğduğu Andan İtibaren; Anne Babasından Aldığı Eğitimle, Çevresinden Kazandığı Deneyimlerle ve Arkadaşlarıyla Kurduğu İletişimle İnşa Edilerek Birey Olmaya başlar.

Çocuğumuzun Büyük Önem Taşıyan Bu İlk Yıllarında, Henüz Şekil Almamış Zihnine, Hem Verilecek Bilgilerin, Hem de Rol-Model Alacağı Kişilerin Özenle Seçilmesi Gerekir.

Elbette ki Ailemizi, Akrabalarımızı, Oturduğumuz Semtteki Toplumsal Yapı ve Sosyal Çevreyi Değiştirmek Mümkün Değildir. Fakat Çocuğumuzun Evinde Geçirdiği Zamandan Çok Daha Fazlasını Geçirdiği Okul Hayatı, Çocuğumuzun Kişiliği ve Karakteri Açısından, Sanıldığından Çok Daha Önemlidir.

Bu Nedenle Okul Seçimi, Çok Büyük Bir Öneme Sahiptir. Bu Seçimi Yaparken, Bir Çok Kritere Dikkat Edilmesi Gerekir.

Artık Herkes Biliyor ki;

Bir Çocuğun 0-6 Yaş Döneminde Yaşadığı ve Öğrendiği Her Şey Tüm Yaşantısını Etkilemektedir.

Bu Dönemde Atılacak Doğru Adımlar, Psikolojik Açıdan Daha Mutlu Ve Sağlıklı, Akademik ve Fizyolojik Açıdan da Daha Başarılı Olmasını Sağlıyor.

Bu Bilgi ve Bilinçle Yola Çıktığımız Kurumumuzda, Çocuklarımızın Öncelikli İhtiyaçlarını Rehber Alarak, Yolumuza Başladık ve Devam Ediyoruz.

Her Bireyin Öncelikli İhtiyacı Olan “Sevgi” ve “Saygı”nın Yanı Sıra, Özgüveni Gelişmiş, Fikir Yürütebilen ve Fikirlerini Özgürce Söyleyebilen “Mutlu” Bireyler Yetiştirmek Öncelikli Hedeflerimiz Arasındadır.

Özel Pınar’ın Şekerleri Müzik Anaokulu Eğitim Kurumları Olarak Amacımız, Çocuklarımızın İlköğretim ve Sonraki Eğitim Yıllarında Daha Sağlam, Daha Başarılı ve Mutlu Adım Atmalarını Sağlamaktır. Bu Kriterleri Kazanmaları İçin Her Türlü Sanatsal ve Akademik İmkanları Sağlamak ve Destek Olmaktır.

Özel Pınar’ın Şekerleri Müzik Anaokulu Olarak Misyonumuz;

0-3 Yaş ve 3-6 Yaş Arası Çocuklarımızın, Bireysel Farklılıkları Ne Olursa Olsun, Araştıran, Sorgulayan ,Problem Çözme Ve Karar Verme Becerileri Gelişmiş Olan, Yaşam Boyu Öğrenen Mutlu Bireyler Yetiştiren, Bunu Sağlarken Öğretmen- Veli- Kurum İlişkilerini Güven Ve Saygı Çatısı Altında Tutan, Büyük Bir Aile Olmaktır.

Öğrencilerine Sevgi ve Saygı Çatısı Altında; Dünyaya Uyumlu, Yaratıcı, Çözüm Odaklı, Yüksek Donanımlı, Ahlaklı ,Girişken ,Öğrenmeyi Ve Araştırmayı Seven Çocuklar Yetiştirerek ,Türkiye’nin Önde Gelen Okulları Arasında Olmaktır.

Halk arasında bilinen bir söz vardır hani bilirsiniz, her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü bu sefer Pınar hanımın eşi eski Milli futbolcu, başarılı iş insanı (C&C) İnşaat Yönetim Kurulu Başkan’ı Caner Celep için söylenmiş oluyor.

Başarılı iş insanın Caner Celep eşine verdiği desteklerle örnek bir tutum sergiliyor.

“BAŞARI HİÇBİR ZAMAN TESADÜF DEĞİLDİR ” diyerek yola çıkan Pınar hanıma ve eşi Caner Celep’e bizlere verdikleri bilgiler için teşekkür ediyoruz ve başarılı işlerinin devamını diliyoruz.

ÖZEL RÖPORTAJ: NURAY YILMAZ

Galeri
📆 02 Haziran 2021 Çarşamba 13:15   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir