- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

PSİKOTERAPİST SEMA AKKILIÇ İLE SANATSAL TERAPİ SEANSLARI HIZLA YAYILIYOR

11 Kasım 2019 Pazartesi
10:28

Her geçen gün toplumda artan nüfus ve bu nüfusa bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar insanlarda korku, kaygı ve duygusal endişelere neden oluyor.

Bu nedenle insanlar çeşitli rahatlama yollarını ararlar. Özellikle yaratıcı ve beceri yönlerini öne çıkarmak için sanat terapi (tedavi-sağlatım) merkezlerine giderler. Daha önceleri terapi merkezleri kişilere yaklaşımı telkin ve yansıtıcı dinleme metodu ile sorunun kökenine inmeye çalışılıyordu.


Bugün sanat terapisi yolu ile insanların etkinliklere katılarak, bir müddet var olan sorundan uzaklaşıp, içindeki duygu ve düşüncelerini yetenekleri ile birleştirerek bir şeyleri ortaya koymak. Bu anlamda çok kıymetli merkezler açılmıştır. Özellikle bu merkezlerde deneyimli hocaların grup terapilerini kurarak, çocuk ve ebeveynleri bir araya getirip, el beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarması çok önemli ve kıymetlidir.


Böylesi bir Merkez Bostancı’da Terapist Psikoterapist Sema Akkılıç sanat terapi merkezini ziyaret ettik. Burada gerçekten çok ciddi anlamda bir grup terapisi veriliyor. Bu terapi merkezinde çocukların ve ebeveynlerin müzik eşliğinde bir arada yaklaşımlarını izledik. Bizler de katılmak istedik. Bu kadar değerli ve kıymetli bir çalışmanın insanları gerçekten var olan birçok sorundan uzaklaştıracağına inandım.


Sanat terapi merkezi sahibi Psikoterapist Sema Akkılıç hocamız şöyle diyor;Bize gelen çocukların kaygı, korku, duygusal ve birçok alanlardaki sorunlarına çözüm bulmak amacıyla grup sanat terapileri düzenliyoruz. Bu düzenlediğimiz grup terapilerinde hasta sanatsal anlamda sembollerle, imajlarla, çizimle, renklerle, maske, kukla, duvar resimleri gibi tekniklerle dışa vurulmasını sağlar. Renkli iplerle, kalem, pastel boyalara dokunarak malzemeleri kullanıp görsel bir eser ortaya çıkarmalarını sağlıyoruz.


Bu süresi içinde kişi yaşamak olduğu benzer rahatsızlıklarını unutup, kendini mevcut çalışmaya veriyor. Onun müzik eşliğinde yaptığı bu çalışma, var olan sorunun kökenine inmesinde bizim için büyük bir yardım sağlıyor. Böylece biz onunla birebir diyalog kurarak sorunun kökenine inmeye çalışıyoruz. Bu şekilde sanat terapisi görüp, sıkıntılarını atlatan birçok hastalarımızın yanidan sağlığına kavuştuğunu gördük.
Bu neden grup sanat terapileri, hastaların grup içinde birbirinden güç almalarını ve toplu çalışma ile arkadaşlık duygularını geliştiriyor. Gün geçtikçe daha çok başvuruların olduğu grup sanat terapilere katılmak isteyen çocukların yanında, ebeveyenlerin de çok olduğunu görüyoruz.
Toplumda gün geçtikçe stresin, endişenin ve çeşitli sıkıntıların çoğaldığını hepimiz biliriz. Buradan birçok insan zaman ve imkân buldukça benzer sana terapilerine katılmayı tercih ediyor.
Bizim amacımız; sağlıklı bir toplum oluşturmak. Toplum içinde artan korku, kaygı ve ruhsal bozukluklardan çocuklarımızı, gençlerimizi, büyüklerimizi kurtarmaktır.


Sağlıklı bir düşünce ve sağlıklı bir insan olma adına herkesin sanat terapisini tercih etmesi kendi becerilerini ortaya çıkarması, bu çalışmanın ruhsal anlamda da çok önemli getirileri olduğunu görecektir.
Bir sanat toplumu olmamız, ruhsal anlamda güçlenmemiz için herkesi sanat yapmaya, el becerilerini geliştirme, düşündüğü projeleri harekete geçirmeye davet ediyorum dedi..

Haber :NURAY YILMAZ