- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

RAMAZAN KEKLİK:” OY VEREN SEÇMENE HİZMET BORCUMUZ VAR”

Kartalın 20 mahallesini anlatmaya devam ediyoruz..Malhelle sorunlarını ele aldığımız Hergün yeni bir mahalle konulu özel röportajlarımıza Kartal Topselvi mahallesiyle karşınızdayız.

Yerel yönetimler ve halk arasında köprü olan mahalle muhtarlarının anlatımıyla gerçekleşen röportajlarımız Kartal’ın 20 Mahallesinde sürüyor.

Kartalın Topselvi mahalle Muhtarı Ramazan Keklik ile söyleşimize başlayalım.
NURAY YILMAZ:Ramazan bey öncelikle bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, sizi tanıyarak söyleşimize başlamak istiyorum.
Sizi tanıyabilirmiyiz?

RAMAZAN KEKLİK:Merhaba ben Ramazan Keklik, 1959 Erzincan Refahiye doğumluyum.Ilk ve orta öğrenimimi Erzincan’da tamamladım,1975 yılında İstanbul’a gelerek Kartal Lisesini tamamladım.Evliyim 3 çocuk babasıyım,45 yıldır Topselvi mahallesinde yaşamaktayım..

NURAY YILMAZ:4 dönemdir Topselvi mahallesinde muhtarlık yapmaktasınız mahalleyide yakından tanıyorsunuz Topselvi nasıl bir mahalle?

RAMAZAN KEKLİK:Mahallemiz 12.173 bin Nüfusa sahip ,tüm değerleri içinde barındıran Mozaik bir mahalle ,bir kısmı Kartal,bir kısmını Pendik ve Sapanbağlardan oluşan Boşnak mahallesiylede bilinir Topselvi mahallesi .Idari sınırlarına bakıldığında ,güneyinde Yunus, kuzeyinde Cumhuriyet ,batısında Esentepe ,doğusunda ise Yalı mahalleleri bulunmaktadır .

NURAY YILMAZ:Topselvi mahallesinde temizlik ne durumda, İlçe belediye olarak mahalle temizliği hizmetini nasıl görüyorsunuz?

RAMAZAN KEKLİK:Mahallemizde sokak ve cadde temizliğimiz Kartal belediyesi temizlik işler müdürlüğü tarafından günlük olarak yapılmakta .Sıkıntı ve şikayet durumlarda çağırdığımızda ilgili ekipler gelerek sorunu çözmeye çalışıyorlar..Parklarımızda oluşan kum temizliğini yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından temiz hale getiriliyor.Çöp konteynırların dışarda değil yer altına alınması noktasında vatandaşlardan talepler var ,diğer mahalle Muhtarı arkadaşlarımında tespitleri bu yönde ,inşallah ilerleyen zamanlarda bu şikayetle ilgili çalışmlar yapılır…

NURAY YILMAZ:Sizi bu kentle, mahalleyle, çocuklarla ilgilenmeye iten motivasyonunuz nedir?
RAMAZAN KEKLİK:Her şeyden önce insan sevgisi, sevgi olmadan hiç bir şey başaramazsınız. Sonrasında kendine inanıp güvendiğinizde gerisi geliyor zaten. Ben bunu her zaman da belirtiyorum muhtarlık bir meslek olarak görülmemeli. Seni halk seçiyor. Bir siyasi partiye kuruma bağlı kalmadan herkesi temsil etmen gerekiyor. Oturduğumuz koltukları makam koltuğu olarak görememek lazım . Bu bir gönüllülük işi ,biz gönlümüzü koyduk ortaya böyle olmasa 4 dönemdir Topselvi halkı bizi seçmezdi.

NURAY YILMAZ:Mevcut muhtarla ilişkiniz nasıl, ne düzeyde?Ortak projelerde biraraya geliyor musunuz?

RAMAZAN KEKLİK:Benim onun hakkında iyidir kötüdür diye yorum yapmam bana yakışmaz ama, benim yaptığım projelerde bana destek olmasını muhtarımız olarak yanımda olması beni mutlu eder,hepimiz hizmet işi yapıyoruz bizde hiç olmadı. Sadece bunu söyleyebilirim.Bizler yöneten yöneticilerle halkın arasında köprü oluyoruz .

NURAY YILMAZ:Sosyal yardım ve Sosyal faaliyetler olarak ne gibi çalışmalarınız var?
Sosyallik denilince aklınıza ilk ne geliyor?

Sosyallik denilince şunu düşünüyorum Çocukların gençlerin aktif olduğu bir kent mutlu olur dinamik olur,Sosyal olur ,Mahalle olarak özellikle gençleri Spor aktiviteleriyle buluşturmak gerekiyor,Kartal belediye Başkanımız Gökhan Yüksel, adaylıgı döneminde öncelik olarak hizmete buralardan başlayacağını dile getirdi Başkanımızın bu söylemini yerine getirmesini sabırsızlıkla mahallem adına bekliyorum.
Bende sosyal hayatta ilk sırada çocuklarımızla, sonrasında insan sevgisi kent sevgisi ben mahallemizde ne eksik varsa her şeyin içinde varım..

NURAY YILMAZ:Topselvi mahallesinde eksik gördüğünüz neler var?

RAMAZAN KEKLİK:Topselvi mahallesi hizmet anlamında hep geri planda kaldı,4 dönemdir mahalle Muhtarı olarak görev yapmaktayım.Topselvi mahallesinde eksik olan çok şey var biz bu eksikleri görev sürecimizde hep dile getirdik.Merkez yönetim ve ilçe yönetimlerin çekişmesi hep halka zarar verdi ,Mahallede yapılması gerek önemli projeler bu sebepten dolayı hep geride kaldı.Özellikle Kartal için söyleyebilirimki gelinen nokta çok vahim.Mahalle halkı ayrı tutulamaz eşit hizmet gerekiyor, Topselvi mahallemizde Park eksiğimiz var, metruk binaların yıkılması yavaş işliyor,mahlemizde okul sıkıntısı var tabi bu eksikler hemen yapılabilcek sorunlar değil ama Topselvi mahalleside unutulacak bir mahalle değil…Hizmet görürsek yanlarında oluruz ,Hizmet alamaz isek karşılarında olacağız.Bizleri yöneten yöneticiler halka hizmet etmek için varlar..

Belediye Başkanımız Gökan Yüksel ,seçim çalışmalarında, kazanırsa hizmete ilk Topselvi Yalı ve Yunus mahallelerinden başlayacağını dile NURAY YILMAZ:Topselvi mahallesinde eksik gördüğünüz neler var?getirmişti.Sayın Başkanın takipçisi olacağız..

NURAY YILMAZ:Topselvi mahallesinde sokak hayvanlarıyla ilgili ne gibi yaptırımlar var?

RAMAZAN KEKLİK:Sokak hayvanlarıyla ilgili şikayetler yok desek yalan olur ,şikayetler var ancak bununla ilgili bir yaptırım yok.Özellikle okula giden öğrenciler korkuyor ,korkmayan öğrenciler var fakat genelde korkan ve şikayet edenler çoğunlukta .Hayvanları sakinleştirmek ve bakımlarını sağlamakta ilçe belediyelerin görevi.Ilçe belediyemiz sorun olduğunda ilgileniyorlar ,iyi niyetli birimler mevcut belediyede …

NURAY YILMAZ:Asvalt ,engelli kaldırımı,kaldırım çalışmaları tamamlandı mı?

Asvalt sorunu bazı sokaklarımız’da fazlasıyla var engelli kaldırımı ve engelli rampası yok ,çok sorunlu yollarda yama asvalt çalışmaları yapılıyor.Yenilenmesi gereken yollarımız bulunmakta konuyla ilgili yetkililerle temas halindeyiz ..

NURAY YILMAZ;Ramazan bey bizleri kabul ettiği için size teşekkür ediyoruz, son olarak bir mesajınız varmı?

RAMAZAN KEKLİK:Mahalle olarak hizmet bekliyoruz ,Mahalle ayrımı yapmadan eşit hizmet anlayışıyla hareket edip ,tüm halka dokunmak ve hizmet etmek bizleri ve yöneticileri seçen seçmene borcumuzdur..Hizmet alırsak yanlarında ,alamaz isek karşılarında olacağız..Topselvi mahalle sakinlerine 4 dönemdir bana güvendikleri için teşekkür ediyorum..Sizede ziyaretinizden dolayı teşekkür eder başarılar dilerim…

NURAY YILMAZ:Ramazan bey bizleri kabul edip Sosyal projemize katkı sunduğunuz için teşekkür ederiz, görevinizde başarılar dileriz..

ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ