- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Ramazan Kula:Hizmette Sınır Yoktur

Kartal’da 20 mahallede başlatmış olduğumuz hergün yeni bir mahalle konulu özel röportajlarımıza, Esentepe mahallesiyle devam ediyoruz..

Kartal Esentepe mahalle muhtarı Ramazan Kula ile Esentepe mahallesini konuştuk..

31 mart yerel seçimlerinde yeni göreve gelen Kula sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi..

Nuray Yılmaz;Ramazan bey öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun.Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.Kısaca sizi tanıyarak söyleşimize başlamak istiyorum, Ramazan Kula kimdir?

Ramazan Kula :Merhaba ben Ramazan Kula 1976 Eskişehir doğumluyum,yaklaşık 43 yıldır Esentepede yaşamaktayım,Esnafım emlek sektöründe çalışmaktayım.İdealist biriyim Esnaf olmam sebebiyle insan ilişkilerim iyidir .
Yıllardır yaşamakta olduğum mahalleme hizmet etmek amacıyla 31 Mart Yerel seçimlerinde aday oldum ,Mahalle sakinlerinin takdiriyle seçimi kazandım..

Nuray Yılmaz;Esentepe mahallesi nasıl bir mahalle?
Ramazan Kula :Mahallemiz Kozmopolitik bir mahalle, hertürlü düşünceyi,mesebi, ırkı içerisinde bulunduran rengarenk bir çiçek sanki..Âdeta Mozaik bir mahalle.Anadolu adalet Sarayının buraya taşınması,sitelerin ve rezidansların yapılması nedeniyle Esentepenin çehresi değişen ve değerlen bir mahalle Esentepe,Nüfus olarakta büyük mahallelerden biri ,yaklaşık 40 bin nüfusa sahip bir mahalle .

Nuray Yılmaz;,Sosyal yardımlardan bahsedebilirmisiniz?
Ramazan Kula;Göreve gelir gelmek mahallemizde yaşayan hastalarımıza hasta yatağı temin ettik,tekerlekli sandalye dağıttık yaklaşık 15 tane temin ettik..Öncelikle tekerlekli sandalyeyi hibe ettik,fakat sonra zimmetli hale getirerek hastaların ihtiyaç duydukları anda tekerlekli sandalyeyi temin ettik..Mahallemizde giyisi ve ayakkabı yardımında bulunuyoruz,mahallemizin sosyal faaliyetlerini artırmak amacıyla 350 bsyana tekne turu düzenledik, ulaşım yardımını Kartal Belediyesinden aldık…
Lokantalarda kendin getir kendin götür sistemi uyguladık,Mahalle sakinlerinin cv lerini aldık ,notlarımızı aldık ve gerçekten ihtiyaç sahiplerine yardımların gidip gitmediğini tespit ederek Ramazan kolilerimizi ulaştırdık.

Nuray Yılmaz:Esentepe mahallesinde Parklar güvenlimi?
Ramazan Kula:Parklarımızda dalları uzamış Ağaçlarımızı Kartal belediyesinin destekleriyle budadık.Yine kuytu yerler bulunan parklarımızı temizlettik,kötü alışkanlıkların oluşmasının önüne geçmiş olduk.Kartal belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik işleri müdürlüğü ellerinden geleni yapıyorlar.Parklarla ilgili özellikle sıkıntı yaşadığımız durumda Emniyet güçlerindende anında destek alıyoruz.

Nuray Yılmaz;Mahalle muhtarı olarak anında çözüm odaklımısınız?

“ANINDA ÇÖZÜM”

Ramazan Kula:Mahalle halkının tüm taleplerinin sonuna kadar takipçisi olmayı kendimize görev edindik.”Mahalleli ile birlikte birçok soruna çare bulmaya çalışıyoruz.

Onlar benden istiyorlar, ben de bunları belediyelerden istiyorum. Bazen kaymakamlıktan bazen de valilikten. Tabii yapılan çalışmalar farklı olduğu için farklı yerlerden hizmet alıyorsunuz. Belediyede zaten yollarınız, kaldırımlarınız, çöplerinizin toplanması temizlik, belediye hizmetleri içinde muhtarların görev ve yetkilileri içinde. Muhtarlar, yaşadığı, çalıştığı mahalleyi en temiz, en yaşanılabilir halde bir yaşamın olması için vardır”

Nuray Yılmaz ;Esentepe mahallesinde Ulaşım sorunu varmı?

Ramazan Kula:Mahallemizde İETT genel müdürlüğüne 10 tane muhtarında imzasını alarak dilekçe hazırladık.Mahallemizden Uğurmumcuya giden Ulaşımımız yok.Mahalle sakinleri Uğurmumcuya gitmek için Kartal’a inmek zorunda ,inşallah bu konuyla ilgili olumlu yanıt gelir diye düşünüyorum..
Esentepe mahallemizde alt yapı sorunumuz var ,Asvalt sorunumuz var ,yollarımız güvenli değil mahallenin sorunları ,ulaşım ve asvalt sorunu vatandaşlardan bize ulaşan en belirgin sorun bunlar…
Mahallemizde Akel mağdurları var biliyorsunuz ,Akel sitesi yakın zamanda çözüme kavuşuyor ,yeni kanuna göre sözleşmeyi fes edip başka bir firmaya yerlerini verebilecekler.Akel madurları adına sevindirici bir gelişme bu.

Nuray Yılmaz;Mahalle sakinleri anında ulaşabiliyorlarmı size ?
Ramazan Kula :Muhtarlığımız hep açık,Whatsap gurubu kurduk ,mahalleyle ilgili sorun ve taleplerini anında alabiliyoruz.
Sayfamda iş sayfası açtım ,tanıdığımız fabrika sahibi iş güç sahibi insanlara ulaşarak işsiz gençlerimize istihdam imkanı sağlayabiliyoruz..Esentepede işsiz gencimiz var.İş anlamında mahalle sakinlerimizi yönlendirerek yardımcı olmaya çalışıyoruz…

“ESNAF MUTSUZ”
Nuray Yılmaz;Esentepe esnafı mutlumu?
Ramazan Kula:Esnafın mutlu olup olması tamamen Ekonomik durumla ilgili,bende 43 yıldır esnaflık yapan biri olarak ,Kurumsal Firmalar küçük esnafı bitirmiş durumda.
Esnaflarımıza yardımcı olmak adına kendi sayfamda paylaşımlarını yapıyorum,Yerel esnaf çok önemli ,Mahalle sakinleri olarak en ufak bir olay yaşadığında esnaf yardımcı olabiliyor,bu anlamada yerel esnafa ön yargıyla yaklaşan bir toplumumuz var…Mahalle sakinlerimizle ilgili bir yardım ihtiyacı duyduğumuzda o kirasını dahi ödeyemeyen esnafımız yardımcı olmaya çalışıyor..

“HİZMETTE SINIR YOK”

Nuray Yılmaz:Sizce Muhtarın görevi nedir?
Ramazan Kula:Muhtarın görevi sadece ikametgah ve nüfus sureti vermek değildir, “Nüfus müdürlükleriyle iç içe çalışıyoruz, mahalleli nüfus müdürlüğünde kayıt olur, muhtara gelir, muhtar o kaydı işleme alır. Onun orda oturup oturmadığına bakar. Belediyesiyle çalışırken de, o mahallenin çöpleri toplanmıyorsa o mahallenin çöplerin toplanmasını sağlar, temizlik yapılmıyorsa temizliğin yapılmasını sağlar. Hizmet alanımız çok geniştir.Postacıların getirdiği tebligatları da vatandaşlara biz iletiyoruz. Hizmette sınır yok”tur…

Nuray Yılmaz;Son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?
Ramazan Kula:Esentepe mahallesine göreve yeni geldim,bu yılımı güven yılı ilan ediyorum.Mahalleme hizmet etmekten onur duyuyorum ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum..
Nuray Yılmaz:Bizde size teşekkür ediyoruz ,görevinizde başarılar diliyoruz..

Haber Foto;Nuray Yılmaz