- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

RAYLI SİSTEM İSTANBUL İÇİN ÖNCELİK

İBB birimlerinin yaptığı “Raylı Sistem” çalıştayından metro yatırımlarını hızlandırma ve yerli teknolojilere ağırlık verme kararı çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistem Daire Başkanlığı, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla “Raylı Sistem” çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İBB Ulaşım ve Çevreden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir, raylı sistemin önemine dikkat çekti.

 “Ulaşım politikalarımızı oluştururken raylı sistem bizim birinci önceliğimizdir. Raylı sistemler İstanbul’un ulaşım ve erişim sorunlarının çözümünde olmazsa olmazımızdır” diyen İbrahim Orhan Demir, son yıllarda otomobil sayısının artmasıyla trafik gittikçe içinden çıkılmaz bir hale geldiğinin altını çizdi.

Demir, “İstanbul için raylı sistemlerin çözüm olduğu konusunda geniş bir uzlaşmanın oluşacağını ve ulaşımın karayoluyla çözülemeyeceğini çok iyi görüyoruz. Umarım buradan çıkan sonuçlar bize ışık tutar ve biz çalışmalarımızı bu kapsamda ilerletiriz” dedi.

Üç oturumdan oluşan çalıştayın “İşletilen, yapımı devam eden, planlanan raylı sistemler” konulu birinci oturumunu İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Gerçek, “Raylı sistemlerdeki teknolojik gelişmeler” konulu ikinci oturumunu ise İTÜ Elektrik ve Elektronik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez yönetti.

METROLAR HIZLANACAK, YERLİ TEKNOLOJİ DESTEKNELECEK

“Sanayi İşbirliği Projesi (SİP) ile araç temini” ile “Yerli sinyalizasyon projesi” konularının da ele alındığı toplantıdan şu önemli kararlar çıktı: