MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » SAADET PARTİSİ İL BAŞKANINDAN ATIK KAĞIT TOPLAYICILARINA ZİYERET
SAADET PARTİSİ İL BAŞKANINDAN ATIK KAĞIT TOPLAYICILARINA ZİYERET

Geçimlerini sağlamak için atık kağıt toplayıcığı yapan kişilerin yakın zamanda yaşadıkları mağduriyet üzerine Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve beraberindeki heyet, Kağıt Toplayıcıları ile bir araya geldi. 

Çekçek adındaki kağıt toplama araçları ile her gün sokak sokak gezen atık kağıt toplayıcılarının sorunlarını dinleyen Yazıcı, yaşanan sorunları ilgili makamlara en güçlü şekilde iletileceğini belirtti.

Tek geçim kaynağı atık kağıt toplamak olan çalışanların derdini tek tek dinleyen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı şunları söyledi;

“Sorunları reddederek değil; kabul ederek, konuşarak, dinleyerek ve el ele vererek çözebiliriz.

İstanbul’da 100 bin, Türkiye’de 500 bin kağıt toplayıcısı var; aileleriyle birlikte 2 milyon insanımız mağdur! Bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesi gerekiyor.”

——–

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, ziyaret sonrasında Basın Açıklaması gerçekleştirdi.

İNSANLARIMIZIN GEÇİNEBİLECEKLERİ ÜCRETLERİ KAZANABİLMESİ HER GEÇEN GÜN ZORLAŞMAKTADIR.

Yetersiz istihdam ve artan nüfusla birlikte iş bulma ve insanlarımızın geçinebilecekleri ücretleri kazanabilmesi her geçen gün zorlaşmaktadır. Fakat kapitalist piyasa ekonomisi kendi kontrol altında tutmadığı her alana karşı acımasızca saldırmaktadır.

Kar elde edemediği kazancına kazanç katmadığı her sektörü değiştirip dönüştürme yoluna başvurmaktadır. Bir takım yasalar, mevzuatlar ile bu binlerce insanın emek akıttığı sektörün gelirini bir avuç insana sunmaya kalkışılması insanlıktan ne denli uzaklaştığımızı göstermektedir.

YAŞANAN TÜM MAĞDURİYETLER BİR AN EVVEL GİDERİLMELİDİR.

Basit birkaç bahane iyi ve helal rızık peşinde koşan binlerce insanı işinden edecek hale dönüştürülecekse bir buna sonuna kadar karşı duracağız.

Atık toplayıcılığı topyekûn tekelleştirilip çalışanları mağdur eden bir iş kapısına dönüştürülmemelidir. Yaşanan tüm mağduriyetler bir an evvel giderilmelidir.

Bizim için atık toplayıcılığı önemli bir iş koludur.

Kesinlikle güvence altına alınacak adımlar atılmalı ve sokakta caddede her bir atık toplayıcısı kardeşimiz devletin güvencesinde emeklerinin karşılığını alacakları bir şekilde bedensel, ruhsal ve maddi güvencelerle donatılmalıdır.

Galeri
📆 22 Ekim 2021 Cuma 13:24   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir