- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Sağlık Emekçilerine, Kartal Belediyesi’nden Gıda Desteği


Kartal Belediyesi, Koronavirüs pandemisine karşı canla başla çalışan sağlık çalışanlarına, gıda kolisi dağıtımında bulundu. İçerisinde çeşitli meyveler ve çikolataların bulunduğu gıda malzemeleri, Kartal’da faaliyet gösteren tüm hastanelere ve sağlık merkezlerine gönderildi.


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile harekete geçen Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yeni tip Koronavirüs ile mücadelede büyük bir özveri ile çalışan sağlık personeline, bağışıklık sistemlerini güçlendirecek gıda desteğinde bulundu.


“Kartallı Komşularımızın Alkışlarını Biriktirip Onları Minik Paketlere Sığdırdık”
Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda toplanan gıda kolilerinin dağıtımı için belediyenin zabıta ekipleri ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü personeli de tam kadro hazır bulundu. Çalışmanın başında bulunarak personele talimatlarda bulunan Başkan Gökhan Yüksel, zor günler geride kaldığında, sağlık çalışanlarının bu fedakârca davranışlarının unutulmayacağına vurgu yaptı ve bu süreçte sağlık emekçilerini yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek şunları dile getirdi: “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Herkese ‘evde kal’ çağrısı yapıyoruz; fakat evinde kalamayan, insanların sağlığı için çaba sarf eden sağlık emekçilerimiz var. Onların bu özverili ve fedakâr çalışması, mücadelesi için bizler de minik bir jest yapalım istedik. Hem sağlıkçılarımız hastanelerde şifa dağıtmaya çalışıyor, hem belediye personelimiz cadde ve sokaklarda hizmet veriyor. Bu fedakârlıklar unutulmayacak, unutulmamalıdır da. Bu zor günleri elbette atlatacağız. Biz Kartallı komşularımızın alkışlarını biriktirip onları minik paketlere sığdırdık, sağlık çalışanlarımıza iletmek için. Ben eminim ki bu zor günleri atlatacağız. Şu an şifa bekleyen hastalarımız var, sağlıkçılarımız onların yanında. Bizler de cadde ve sokakları hijyen koşullarına uygun hale getirip, gerekli önlemleri alıp olayın büyümemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Biz her zaman ‘evde kal’ çağrısı yapmaya devam edeceğiz, hem ihtiyacı olanların ihtiyacını karşılayacağız, hem de sağlık çalışanlarımızı unutmayıp onlar görevleri başındayken minik minik desteklerimizi onlara yönlendireceğiz.”
Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından belediyenin görevli çalışanları, Kartal’ın tüm hastane ve sağlık merkezlerine dağıtımını gerçekleştirmek üzere gıda kolilerini araçlara yükleyip yola koyuldu.