- Eksper Haber - https://eksperhaber.com -

Sahih düşünmek

Kent, Potansiyel olarak karma bir toplumun güçlü bir sembolüdür. Bir kent düzeninin, İnsan hayatı için sürekli bir güven kaynağı oluşturması ve anlamla dolu olması kentin geleceği konusunda fikre, yöne sebebiyeti verir. Çevre modellemeleri önemlidir.

Kentteki görünürlük ve okunaklılık ön planda olmalıdır. Kenti sadece kendi gözümüzle gördüğümüz gibi değil, kentlilerin gözünden de değerlendirmemiz gerekmektedir. Çevreyi tanımak tanımlamak önemli bir etkendir.


Kentte, kent Laboratuvarları kurulmalıdır. Kentte yön bulma gizemli bir iç güdü değildir. Yön, akıl ve bilgidir. Çevre, hayatın verimliliğini ve sürdürülebilirliği için önem arz etmektedir. Bilimle ,gelişen üreten nefeslerin artımı ile uyum kabiliyeti yükseltmek ve kente fayda sağlamak bu medeniyete fayda sağlayacaktır. Endişe kaçınılmazdır biliriz ki; Denizin bile güneşi, yıldızları, rüzgarları, kuşları ve renkleri vardır. Bunlar ile beraber ve gayretli olarak yaşamak güce güç verir, yol gösterir.


Gerçekte okunaklı bir çevre, güven vermenin yanında deneyimin derinliğini arttırır. Sahih manada düşünmeliyiz. Çünkü bu düşünce bizi sarıp sarmalar ve dönüştürür.
Hünkar dalımızda olsun.
Allah Yar ve Yardımcımız olsun.

Birkan ÇELİK
Yük. Yerel Yönetimler ve Şehircilik Uzmanı
Beykoz Üniversitesi İşletme Yönetimi, Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ABD. Yerel Yönetimler ve Şehircilik alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır.