MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » “SAMSUNLULAR’DAN PENDİKTE BÜYÜK BULUŞMA”
“SAMSUNLULAR’DAN PENDİKTE BÜYÜK BULUŞMA”

Pendik Samsunlular Buluşmasında önemli mesajlar verildi…

“PENDİK SAMSUNLULAR BULUŞMASINDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ “

Samsun Sivil Toplum kuruluşları Federasyonu Samsunluları bir araya getirdi..
Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Pendik Samsunlular Buluşmasına ilgi büyüktü.

“SAMSUN BULUŞMASINDA KEŞKEK ŞÖLENİ”

Samsun Sivil Toplum kuruluşları Federasyonu Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Pendik Samsunlular Buluşması programı düzenledi.Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

“METİN ŞENEL BİZİ KİMSE ÇANTADA KEKLİK GÖRMESİN”

Programın ev sahipliğini yapan Samsun Sivil Toplum kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel açılış konuşmasını yaptı.

Şenel konuşmasında çok konuşulacak ifadelere yer verdi .Çok değerli Belediye başkanım ,çok değerli Samkon Genel Başkanım Samdef ve Samkon yönetim kurulu üyeleri, Dernek Başkanlarım ,Siyasi partilerimizin İlçe Başkanları, hanfendiler ve beyefendiler olmak üzere hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Samsunlular olarak Istanbul’da yaklaşık bir buçuk milyon vatandaşlarımız hayatlarını sürdürmektedir. Bu belkide Sivil Toplum Kuruluşları içerisindeki en çok teşkilatlanma yapısına sahip yaklaşık 400 tane dernek olmak üzere 21 Federasyonu çatısı ile İstanbul ve Türkiyede sesini en yüksek perdeden duyuran bir kuruluştur..Ben bu anlamda önceki dönemlerde görev alan çok değerli büyüklerim e teşekkür ediyorum..İstanbul’daki hassa noktamız siyasi temsiliyet alamamamız. Buradan şunu söylemek istiyorumki kimse Samsunluların oyu çantada keklik değil.Samsunumuz Karadenizin incisidir.Herşeyden önemlisi bu Ülkeyi var eden Milli mücadelemizin başlangıcı Samsun 19 Mayıs 1919’dur , işte bu yüzden Samsunlu olmak bir ayrıcalıktır.Ben buradan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum Mekanları cennet olsun. Tekrar Pendik Samsunlular Buluşmasına hepiniz hoşgeldiniz iyi eğlenceler diliyorum dedi …

“KEŞKEK ŞÖLENİ ,DAVETLİLERE YÖRESEL LEZZET KEŞKEK İKRAM EDİLDİ”

Yoğun katılımla gerçekleşen Pendik Samsunlular Buluşması Programa katılan misafiere yöresel Lezzet KEŞKEK ikram edildi..
Pendik belediye başkanı Ahmet Cin ,Samsun Sivil Toplum kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel, Samkon Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı ,Samsun yöre Dernek Başkanları,Samsun Federasyonları Genel Başkanları ,Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Belediye meclis üyelerinin katılımıyla yöresel lezzet KEŞKEK dağıtıldı.

Samdef Genel Başkanı Metin Şenel, ’’ Keşkek bizim geleneksel yemeklerimizdendir. Düğünlerimizde, etkinliklerimizde, bayramlarımızda ayrı bir yeri olmaktadır.

Keşkek yemekten öte insanların omuz omuza birlikte çalışarak ortaya koydukları bir emeğin ürünü olduğundan ayrıca birlik ve beraberliğin, imecenin önemini de ortaya koymaktadır ifadesini kullandı.

“AHMET CİN, STK’LARIN ÇALIŞMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Pendik Samsunlular Buluşması programına katılan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin söz aldı.Ahmet Cin şu ifadelere yer verdi. Çok değerli hemşehrilerim öncelikle bu buluşmayı sağlayan dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum.Bizlerde Pendik belediyesi yerel yönetim olarak bu buluşmalar ve kaynaşmalara destek olmaya gayret gösteriyoruz. STK’ların bu gibi çalışmalarını önemsiyoruz ben bu noktada tebrik ediyorum..Şunu ifade etmem lazım istanbul’da 39 tane İlçe var ,ve İstanbulda en çok yatırım yapan bir İlçe konumunu sürdürüyoruz .Sadece 2022 yılında bütçemizin yüzde yirmisini sosyal yardımlar için kullanmışız.Bundan sonrada hizmet noktasında vatandaşlarımızın yanında olamaya devam edeceğiz ben hepinize tekrar saygılar sunuyorum gecenizin mutlu geçmesini diliyorum dedi ..

“SAMSUNLULAR’DAN MÜZİK ZIYAFETİ “

Samsunlular Buluşmasında sahne alan Sami Korkmaz ve Sibel Yıldırım davetlilere müzik ziyafeti sundu..

Pendik Samsunlular Buluşması birlik ve beraberlik mesajları ile son buldu..

HABER :NURAY İÇLİ

Galeri
📆 08 Ocak 2023 Pazar 20:41   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir