MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Manşet, sancaktepe » Sancaktepe Belediyesi ENTECH Çevre ve Sıfır Atık Fuarına Katılım Sağladı
Sancaktepe Belediyesi ENTECH Çevre ve Sıfır Atık Fuarına Katılım Sağladı

Çevre teknolojileri ve sıfır atık alanında, Avrasya’nın en büyük fuarı ENTECH’i ikinci kez hayata geçirildi. Fuarda, Sıfır atık konusunda öncü çalışmalara imza atan Sancaktepe Belediyesi kurduğu stand ile fuarda yerini aldı.

CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde, 2-4 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda ayrıca Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’de katılımcılara belediye olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi aktardı

Sancaktepe’de sıfır atık konusunda atık yağ kampanyası,sıfır atık sitesi projesi,sıfır atık sokağı projesi, kompost makinesi, hibe proje başvuruları,ilçedeki sıfır atık ekipmanları,atık getirme merkezi,geri dönüşüm atölyesi ve iklim değişikliği ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Döğücü “Bizler Sancaktepe Belediyesi olarak sıfır atık konusunda iddialı belediyelerden biriyiz.Yaptığımız çalışmalar ve aldığımız ödüllerle bu konuda başarılı bir profil çizdiğimize inanıyorum. İlçe genelinde yaptığımız pilot uygulamalarda da ne kadar başarılı olduğumuzu gözlemledik.Örneğin Sıfır atık sitesi uygulamasında  kısa sürede çöp miktarında %40 düşüş sağlarken geri  dönüşüm atık miktarında ise % 200 artış gözlemledik. Sancaktepe ilçesi genelinde sıfır atık sistemi kapsamında tüm çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürüterek 2022 yılı sonuna kadar atık miktarını azaltıp geri dönüşüm miktarının %35 oranına çıkarılmasını hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Döğücü ayrıca belediye tarafından kurulan standı gezerek ziyaretçilere de çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

Çevre için en büyük adım ENTECH

CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde, 2-4 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, Sıfır Atık Forumu ile eş zamanlı organize edilecek. Sıfır Atık Forumu, özellikle son yıllarda birçok ülkenin gündeminde olan sıfır atık alanında farkındalık yaratacak.

Katı atık, su ve atık su teknolojileri, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, kentsel çevre temizlik araçları, yenilenebilir ve solar enerji sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların ürün sergileyeceği ENTECH, 20 bin metrekarelik sergi alanında düzenlenecek. Fuarı Avrupa, Asya, Orta Doğu, Uzak Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden profesyonel alıcı grupları ziyaret edecek. 

Sektördeki en son gelişme ve yenilikler, sürdürülebilir çevre teknolojileri, çevreye duyarlı ürün ve uygulamaların sergileneceği ENTECH, katılımcı firmaları alım heyetleri ile bir araya getirerek yeni iş bağlantıları kurma, iş hacmini geliştirme ve yeni pazarlar oluşturma fırsatı sağlayacak. 

📆 09 Eylül 2021 Perşembe 12:13   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir